Zpravodajství Brno

Brněnské studio ČT zve na den otevřených dveří

Velikost textu:
aktualizováno 3. 5. 2013 12:10

Diváci budou mít o nastávajícím víkendu příležitost nahlédnout do "kuchyně" pořadů České televize. Své brány jim otevře v sobotu 4. května, a to v Praze, Brně i Ostravě. Brněnské studio láká na výstavu kostýmů a prohlídku televizní techniky od historické až po současnou. Lidé se tam setkají také s oblíbenými moderátory nebo herci a tvůrci pohádky Šťastný smolař.

Brněnské studio České televize - budova Typos
Brněnské studio České televize - budova Typos

Parkovací místa v Jezuitské ulici v centru Brna jsou permanentně obsazená bílými auty s červeno-modrým logem, které naznačuje, že Česká televize je tady doma. Závory na vrátnici často přitahují mnoho zvědavých pohledů kolemjdoucích. Co se skrývá za nimi, to budou mít šanci kolemjdoucí zjistit v sobotu 4. května. Televizní studio sídlící v budově Typos jim bude přístupné od 9 do 16 hodin.

"Návštěvníci uvidí kostymérnu, maskérnu, podívají se do studia A, kde se natáčí například Dobré ráno, AZ-kvíz nebo Sama doma, nahlédnou do zpravodajského studia, dále do obrazové a zvukové režie, střižen a dalších pracovišť," řekla mluvčí brněnského studia ČT Hana Orošová.

přehrát video
Mluvčí ČT Brno Hana Orošová zve diváky na Den otevřených dveří

Prohlídku si zájemci nemusejí rezervovat předem, stačí přijít na vrátnici, kde každá skupinka dostane vlastního průvodce. "Na každém pracovišti budou navíc technici, kteří lidem představí technologie a jejich obsluhu," doplnila mluvčí.

V zákulisí pořadu AZ-kvíz
V zákulisí pořadu AZ-kvíz

Přímo před studiem bude připravený přenosový vůz a SNG vůz, který televize využívá k živým přenosům ve zpravodajství. "Do obou budou moci diváci nahlédnout, ve studiu jim umožníme vyzkoušet si třeba práci s kamerou," láká Hana Orošová.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.

Jedinečnou příležitostí bude i možnost setkat se osobně s některými tvářemi brněnského studia. Návštěvníky přivítají moderátoři zpravodajských pořadů (Petr Malý, Lenka Solanská, Ivana Šmelová), moderátoři Dobrého rána (Lenny Trčková, Ondra Blaho) a moderátorky Sama doma (Soňa Šuláková a Tereza Stýblová).

  • Moderátorky Sama doma Soňa Šuláková a Tereza Stýblová
    Moderátorky Sama doma Soňa Šuláková a Tereza Stýblová zdroj: ČT Brno
  • Studio nového Dobrého rána
    Studio nového Dobrého rána zdroj: ČT Brno

Pro autogram si lidé budou moci přijít také za představiteli pohádky Šťastný smolař Martinou Zábranskou a Filipem Cílem nebo za jejím režisérem Jiřím Strachem. Nejmenší děti zase potěší postavičky Krtečka a Večerníčka, děti si mohou "osahat" kostýmy, které se objevily (nebo se teprve objeví) v pohádkách.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.