Zpravodajství Brno

V Manéži Bolka Polívky zazářil hudební klaun z Kanady

Velikost textu:

Jan Budař s Eliščiným bandem nebo Jakub Kohák coby přísný trenér v šusťákové soupravě bavili diváky 51. dílu Manéže Bolka Polívky. Mezi účinkujícími se představil také speciální host, který do Brna vážil cestu až z Kanady. Vizuální humorista, klaun a performer Michel Lauzière předvedl, že i vážnou hudbu je možné dělat bez tradičních nástrojů. V televizi se na něj diváci mohou těšit koncem jara.

Michel Lauzière
Michel Lauzière
Otevřít galerii
  • Michel Lauzière zdroj: Jef Kratochvil https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • 51. Manéž Bolka Polívky - Jakub Kohák zdroj: Jef Kratochvil https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • 51. Manéž Bolka Polívky - Jan Budař zdroj: Jef Kratochvil https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • 51. Manéž Bolka Polívky - Michal Nedvěd zdroj: Jef Kratochvil https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Bolkovi pomocníci Barin a Fretti, kteří nemohou chybět v žádném díle Manéže, postavili před zvědavé diváky podivný věšák s hrníčky a plechovými miskami. "Hello," vběhl na jeviště docela nenápadný muž v brýlích. "Symfonie na nádobí," uvedl stručně a s cizokrajným přízvukem svoji show. Vytáhl tyčový mixér a začal jím "bubnovat" do nádobí různé známé melodie. Mnozí si možná pomysleli - a co, to přece zvládne kdekdo! Jenomže nezůstalo pouze u Happy Birthday To You.

Performer na chvíli zmizel za oponou a vrátil se v kombinéze s našitými klaksony. Bez jediné chybičky, svižnými a perfektně sehranými pohyby všech končetin si na svůj vskutku netradiční nástroj střihnul i klasiky vážné hudby.

Michel Lauzière v Manéži Bolka Polívky
Michel Lauzière v Manéži Bolka Polívky

Michel Lauzière je známý kanadský hudební klaun. "Takových už dnes moc ve světě není," ocenil režisér Rudolf Chudoba.

Vystoupení v Manéži je součástí Lauzièrovy úspěšné one man show. "Chtěl jsem předvést něco, při čem nemusím moc mluvit, protože moje znalost češtiny je nulová. Je to především vizuální podívaná, zábavná hudba s netypickými nástroji. Nicméně je to pouze malý vzorek toho, co všechno dovedu," dodal neskromně umělec.

přehrát video
Michel Lauzière o svém vystoupení v Manéži Bolka Polívky

Pozvání do pořadu si velmi váží, do České republiky kvůli tomu zavítal poprvé. "Je skvělé tady pracovat s těmi všemi profesionálními umělci, je to parádní show. Už se nemůžu dočkat publika, už teď je tu opravdu nažhavená atmosféra," řekl na konci zkoušky.

Labutí jezero jinak i rapující Bolek

Jednapadesátá Manéž Bolka Polívky na podobná překvapení, ze kterých se publiku tajil dech, rozhodně nebyla skoupá. Také televizní diváci se v záznamu České televize mohou těšit na Labutí jezero v originálním podání studentek umělecky zaměřeného Gymnázia Pavla Křížkovského v Brně nebo "motýlí" krasojízdu na kole, kterou předvede čtyřnásobná mistryně České republiky Nikol Frýbortová.

  • 51. Manéž Bolka Polívky - Nikol Frýbortová
    51. Manéž Bolka Polívky - Nikol Frýbortová zdroj: Jef Kratochvil
  • 51. Manéž Bolka Polívky - Labutí jezero
    51. Manéž Bolka Polívky - Labutí jezero zdroj: Jef Kratochvil

A bude také legrace - Bolek Polívka například ukáže, jak by to vypadalo, kdyby se rozhodl stát drsným rapperem nebo beatboxerem, a dá odbornou lekci Janu Budařovi, jak se chovat jako správný vesničan z Moravy.

přehrát video
Režisér Rudolf Chudoba o 51. Manéži Bolka Polívky

"Nejdůležitější je pestrost programu. Monotéma v Manéži nemůže existovat. Hlavním tématem je vždy sám Bolek," uzavřel Rudolf Chudoba.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.