Zpravodajství Brno

Společný výslech, pokračování druhé

Velikost textu:

Další unikátní setkání dvou osobností připravuje pro diváky České televize Tvůrčí producentská skupina náboženské tvorby brněnského studia. V pořadu Společný výslech se tentokrát setkají primas český a arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka a scenárista a spisovatel Jiří Stránský. Před televizními kamerami ČT si tito bývalí političtí spoluvězni povídali před několika dny. Pořad se na obrazovkách objeví zřejmě v závěru tohoto roku.

Jiří Stránský s Dominikem Dukou
Jiří Stránský s Dominikem Dukou
Otevřít galerii
  • Jiří Stránský s Dominikem Dukou zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jiří Stránský zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jiří Stránský s Dominikem Dukou zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Společný výslech - natáčení zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

První Společný výslech se setkal s obrovským diváckým ohlasem. Dominik Duka tehdy vedl rozhovor s Václavem Havlem. Pořad vznikl krátce před úmrtím prvního polistopadového prezidenta a Česká televize ho opakovaně vysílala v době, kdy se celý národ s Václavem Havlem loučil.

Nyní se v podkroví arcibiskupského paláce točilo podruhé. A setkání to bylo neméně zajímavé. Dominik kardinál Duka a spisovatel Jiří Stránský mají stejně jako první dvojice hodně společného.  Spojuje je minulost disidentů utlačovaných komunistickým režimem, zážitky z doby odsouzení a vězení, a především česká historie a současnost. "Setkávají se jejich vnitřní myšlenkové a duchovní světy," zamýšlí se kreativní producent ČT Patrick Diviš, v jehož skupině pořad vzniká. "Jeden je chvíli vypravěčem, druhý posluchačem. Dokud se role neobrátí. Jsou naprosto rovnocenní. V přátelské, laskavé atmosféře a vzájemné úctě a respektu otevírají širokou škálu témat z historie i současnosti naší země."

Autorem scénáře je Romuald Štěpán Rob, režie se zhostil Ladislav Cmíral. Pořad ještě nemá přesný termín vysílání. Na obrazovkách ČT se zřejmě objeví v listopadu nebo v prosinci 2012.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.