Zpravodajství Brno

Na Flédě odstartovala série koncertů Madnessday

Velikost textu:

Brno - V brněnském klubu Fléda včera začala série středečních živých koncertů s názvem Madnessday. O premiérový díl se postaraly brněnská kapela My Dead Cat a pražská skupina Wild Tides. Nový seriál představí během pěti koncertů více či méně známé kapely české nezávislé kytarové scény.

Koncert Madnessday
Koncert Madnessday

Co měsíc, to koncert. Co koncert, to jiné kapely české nezávislé scény. Série středečních koncertů Madnessday má během pěti večerů ukázat, že nejen velká jména umí dělat velkou hudbu. Na premiérovém koncertu vystoupila brněnská kapela My Dead Cat, jež s drobnými přestávkami hraje od roku 2001 a nyní pracuje na nové desce. Druhým hostem byli pražští Wild Tides. 

"Kapely jsme vybírali podle našeho vlastního vkusu a i podle toho, jak kapely známe z živých vystoupení. Snažili jsme se dbát na to, aby každé živé vystoupení bylo kvalitní," řekl tvůrce programu Jan Uiberlay.

Za projektem stojí webový portál AZCD, který se tak snaží podpořit méně známá seskupení. "Zjistili jsme, že opravdu se nedá v Brně jít na kvalitní muziku, která nezapadá ani do mainstreamu, ani nějakým způsobem není, jak se lidově dneska říká, vyhajpovaná. Zaměřili jsme se na různorodou škálu kapel, které mají jedno krédo - vždycky je tam aspoň jedna kytara," popsal ředitel serveru Marek Košulič.

Hned první ze série vystoupení se setkalo s příznivým ohlasem publika. Pokud se stejně bude dařit i dalším koncertům, plánují pořadatelé od podzimu přidat další, kam by pozvali i kapely ze zahraničí.

přehrát video
NO COMMENT: První koncert ze série Madnessday

Madnessay na Flédě

11. ledna

My Dead Cat (Brno)

Wild Tides (garage-surf, Praha) 

15. února

No Distance Paradise (Indie-Rock, Olomouc)

Lu (Indie-Alternative, Kopřivnice)

14. března

Rara Avis (Death-Pop, Praha)

Voodooyoudo (Indie-Rock-Pop, Brno)

18. dubna

I Like You Hysteric (Pop-Pop, Praha)

N.O.D.U.R. (Dancemusic-punk, Znojmo)

16. května

Dirty Picnic (Indie-dance music, Brno)

Professor Leopard (Indie-Pop, Brno)


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.