Kde jsem:

Z regionálních studií — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

3. 3. 2015

Ostravský víkend ve znamení knih

Bludišťáci, wifiňáci, templáři i draci na knižním veletrhu

Česká televize se jako vystavovatel zúčastní letošního 5. ročníku Ostravského knižního veletrhu. V Pavilonu A na výstavišti Černá louka je pro knížky vyhrazen prodloužený víkend od 6. do 8. března 2015. Na stánku, který nelze přehlédnout, nabídne ČT návštěvníkům veletrhu nejúspěšnější knihy ze své produkce, vedle toho také DVD, drobné dárkové předměty a hračky, vše s atraktivní veletržní slevou. V rámci svého doprovodného programu pozveme návštěvníky na autogramiády a besedy se zajímavými osobnostmi.

Nejvíce zastoupeny budou akce k dětským titulům. Velký zájem určitě přitáhne výtvarná dílna Kláry Smolíkové ke knize Vynálezce Alva. Medvědí cestopis ve formě obrázkového leporela představí oblíbený Václav Chaloupek. Beseda s ním a následná autogramiáda představí knížku nazvanou Méďové na cestách. Roman Pastorek připravil pro zvídavé děti soutěž ve znalostech, postřehu a dovednostech  Bludišťáci. I k dalšímu hravému pořadu z Déčka vyšla stejnojmenná knížka - Wifina se na Černé louce představí i se třemi wifiňáky, které děti z obrazovek už velmi dobře znají. Kulinářské inspirace i poučení o zdravých potravinách nabízí dětská kuchařka Draci v hrnci, na veletrhu ji společně s Oskarem představí autorky Kamila Teslíková a Jana Strýčková.

Dospělé publikum a zejména milovníky záhad či dávné historie bezpochyby zaujme Příběh templářů 2 autorů Bohumila Vurma a Zuzany Foffové. I s nimi se návštěvníci veletrhu mohou setkat na besedě s autogramiádou. A kdo už vařil podle Herbáře, jistě uvítá dobré tipy na celoroční zdravý jídelníček od Kateřiny Winterové a Lindy Rybové z jejich knihy Vaříme podle Herbáře č. 2.

V tomto týdnu od úterý do pátku budou někteří z těchto autorů hosty Dobrého rána vysílaného z Ostravy. Informace přinesou i Události v regionech.

Jolanda Pilařová, TS Ostrava

12. 9. 2022Slunovraty Petra Nikla
12. 9. 2022Legendy kriminalistiky potřetí
2. 9. 2022Po dlouhých osmatřiceti letech se do Ostravy vrátil Folkový kolotoč. Na místo, kde vznikl
30. 8. 2022Hudba v kostele je zážitek. Začíná Svatováclavský hudební festival
22. 7. 2022Na chryzantémové plantáže při úpatí nejvyšší hory Afriky. Česká televize odvysílá novou řadu Postřehů odjinud, tentokrát z Tanzanie
1. 7. 2022Přímé přenosy z Velehradu
1. 7. 2022Svatopluk – vládce Moravanů a Slovanů
21. 6. 2022Rok od tornáda: čtyři rodiny, čtyři příběhy
18. 5. 2022Disciplína, zdatnost a oddanost státní doktríně. Kuratorium. Vlastenci, nebo zrádci?
10. 5. 2022Netvoří pro to, aby se líbil. Zpracovává témata, která považuje za důležitá

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (179)