Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

8. 6. 2016

Adam Plachetka a Leoš Mareš. V premiéře na Artu

Basbarytonista Adam Plachetka vystoupil v rámci benefičního koncertu na podporu předčasně narozených dětí a jejich rodin. Premiéru jediného letošního tuzemského recitálu světově uznávaného basbarytonisty odvysílá ČT art v pátek 10. června. V průběhu večera, kterým provází moderátor Leoš Mareš, bude možné posílat dárcovské SMS.

„Loni jsem se stal otcem zdravé a krásné dcery. Překvapilo mě, kolik děti se narodí předčasně, a jak těžké a nelehké jsou jejich životy na začátku. Uvědomil jsem si, jaké jsme měli s mou ženou Kateřinou štěstí a rozhodl jsem se touto cestou pomoci těm opravdu nejmenším a jejich rodičům,“ říká Adam Plachetka.

Velký sál paláce Žofín rozezvučel český pěvec Adam Plachetka výběrem árií ze světového operního repertoáru. Při benefici, ve které se propojil se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, zazněla pod taktovkou šéfdirigenta Ondreje Lenárda díla Mozarta, Donizettiho, Verdiho, Belliniho či Rossiniho. Večerem provedl diváky moderátor Leoš Mareš.

Výtěžek z koncertu putoval do Nadačního fondu pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Příspěvek se však může ještě navýšit, neboť během páteční premiéry, kterou uvede kulturní program ČT art od 20:20, mohou zasílat své příspěvky i diváci, a to prostřednictvím dárcovských SMS.

Tiskové oddělení České televize