Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

3. 6. 2016

Neříkej mi myšičko. Ve Zlíně bude vyhlášen vítěz Ceny ČT :D

Již dnes večer bude v rámci závěrečného galavečera 56. Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež vyhlášen vítěz Ceny ČT :D. Cenu v podobě sošky Duháčka si převezme vítězný film Neříkej mi myšičko, který režírovala a produkovala Evgenia Golubeva.

"Jedná se o diváckou cenu, o které rozhodly děti v hlasování o nejlepší krátký animovaný film, jež probíhalo na webu Déčka. Děti vybíraly ze šestnácti filmů," uvádí výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Vítězný film je příběhem dívky, které maminka říká Myšičko. A jí se to vůbec nelíbí. Kdo by také byl nadšený, kdyby se pokaždé, když jej maminka zavolá, proměnil ve zvířátko, například uprostřed fotbalového zápasu nebo při hře s kočkou… Autorkou filmu je Jevgenia Golubeva, ilustrátorka, scenáristka a režisérka původem z Ruska, žijící ve Velké Británii. Studovala na Filmové a TV univerzitě v Petrohradě a na francouzské škole animace La Poudriere. Napsala několik knih pro děti, které zároveň ilustrovala. Její práce se objevily také v časopisech či v podobě užitkového designu. Jako televizní scenáristka se zaměřuje na předškolní děti. Režírovala např. krátké snímky Meloun (2009) nebo utržená ze šňůry (2011).

Hlasování o cenu Déčka probíhalo na webu http://decko.ceskatelevize.cz/zlin-film-fest-2016.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Neříkej mi myšičko (446 kB)

Neříkej mi Myšičko II (415 kB)