Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

26. 5. 2016

130 dní Rapla. Natáčení seriálu s Hynkem Čermákem jde do finále

Nekompromisní vyšetřovatel Kuneš v podání Hynka Čermáka se na televizní obrazovku vrátí v novém seriálu Rapl. Natáčení třináctidílné krimi vycházející z úspěšného Cirkusu Bukowsky v režii Jana Pachla běží přes 130 dní a spěje do svého finále.

„Seriál Rapl volně navazuje na Cirkus Bukowsky. Rozhodli jsme se ovšem změnit žánr a, místo příběhu roztaženého do třinácti dílů, nabídnout divákům třináct plnohodnotných detektivek,“ říká režisér, scenárista a autor námětu Jan Pachl, který se na Raplovi opět spojil se svým „dvorním“ kameramanem Markem Jandou, autorem hudby Tadeášem Věrčákem a dalšími tvůrci, včetně herců Hynka Čermáka, Miroslava Etzlera a Alexeje Pyška. V dalších rolích se objeví Lucie Žáčková, Lukáš Příkazký, Jiří Vyorálek nebo Stanislav Majer.

„Má postava se jmenuje Jana Slepičková, většinou mi tak všichni říkají Slepice. Jde o kriminalistku z Jáchymova a i díky tomu jsem si užila dost cestování do Krušných hor,“ říká Lucie Žáčková, čerstvá držitelka Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Kobry a užovky.

„Tvůrčí štáb se během uplynulé zimy mnohokrát přesvědčil o tom, že Krušné hory dělají svému jménu čest. A to nejen díky počasí,“ bilancuje kreativní producent Josef Viewegh a pokračuje: „Prozatím proběhlo přes sto třicet natáčecích dní a už v tuto chvíli štáb vystřídal extrémní množství lokací. Točilo se vysoko v horách, hluboko pod vodou, v zatopených lomech, v průmyslových zónách a starých fabrikách. Nemalý počet lokací zasahuje též do sousedního Německa. S výběrem a zajištěním neobvyklých plenérů pomáhala štábu Filmová kancelář Karlovarského kraje, oceněná nejen za tuto spolupráci na nedávném filmovém festivalu Finále Plzeň. Vstříc nám vyšli též myslivci, ochránci životního prostředí, hasiči, záchranáři nebo místní policisté. Bez této pomoci, a také vstřícnosti a ochoty místních lidí, si natáčení v Krušných horách popravdě nedokážeme vůbec představit.“

Josef Viewegh, v jehož tvůrčí producentské skupině Rapl vzniká, s Janem Pachlem spolupracoval také na oceňovaném Cirkusu Bukowsky a dvoudílném snímku Gangster KA. Poslední klapka Rapla padne na konci června přímo na Kavčích horách.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Hynek Cermak (1011 kB)

Lucie Zackova (1001 kB)