Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

6. 1. 2016

Přímý přenos Tříkrálového koncertu na ČT1

Poděkováním koledníkům, dárcům i partnerům Tříkrálové sbírky Charity Česká republika je koncert, který už tradičně živě vysílá Česká televize. Letošní přímý přenos z Městského divadla v Brně nabídne ČT1 v neděli 10. ledna 2016 od 18 hodin. Moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Režie Adam Rezek.

Přímý přenos koncertu se na obrazovkách veřejnoprávní televize objeví už po deváté. Koledníci v hledišti i diváci u obrazovek se mohou těšit na Hanu a Petra Ulrychovi se skupinou Javory, houslistu Pavla Šporcla, kapelu Kašpárek v rohlíku a písničkáře Beatu Bocek a Pavla Helana.

Součástí koncertu jsou i reportáže, které ukážou, jak peníze z Tříkrálové sbírky v praxi pomáhají.  „Zavedou nás mezi děti ohrožené sociálním vyloučením ve Šluknově, do stacionáře Rosa v Bystřici nad Pernštejnem a dokonce až do Ugandy, kde působí Česká nemocnice,“ upřesňuje dramaturgyně brněnského studia ČT Nora Obrtelová

Diváci mohou během koncertu posílat dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777. Loni jich poslali 26 842, což představuje částku bezmála 765 tisíc korun.

Tříkrálová sbírka, která je největší dobrovolnickou akcí u nás, pomáhá nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným lidem.  A to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena na humanitární pomoc do zahraničí.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Tříkrálový koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský (801 kB)