Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

10. 12. 2015

Sama doma z brněnské vily Stiassni

Atmosféru Vánoc z období první republiky si užijí diváci pořadu Sama doma vysílaného v pátek 11. prosince 2015 v 12:30 na ČT1. Pro natáčení tohoto speciálu si tvůrci pořadu vybrali architektonický klenot z přelomu 20. a 30. let minulého století, brněnskou vilu Stiassni.

První republikou připomene nejen prostředí, ale například také oblečení. Moderátorky Tereza Stýblová a Soňa Šuláková se obléknou do dobových kostýmů, chybět nebude módní přehlídka klobouků a v kadeřnickém salónu odbornice předvedou, jak se česaly pro meziválečné období typické prokládané vlny. Hlavním hostem je herečka Naďa Konvalinková, která hraje v připravovaném seriálu brněnského studia České televize Četníci z Luhačovic. Nedávno ve vile natáčela a netají se tím, že její prostředí ji zcela uchvátilo. „Vánoční atmosféru umocní swingové písně v podání Moniky Maláčové a diváci se mohou nechat inspirovat ukázkami prvorepublikové vídeňské kuchyně,“ láká ke sledování dramaturgyně brněnského studia ČT  Petra Špičková.

Sama doma vysílá Česká televize živě ve všední dny v 12:30 na ČT1. Brněnské studio pořad připravuje vždy každý druhý pátek.

Hana Orošová

tisková mluvčí Televizního studia Brno ČT

Přílohy

Moderátorky Sama doma Tereza Stýblová a Soňa Šuláková (398 kB)