Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

26. 11. 2015

Adventní koncerty na dosah.

Poprvé v živém přenosu i na ostravském centrálním náměstí

Česká televize už 25 let pořádá Adventní koncerty. V atmosféře slavnostně vyzdobených chrámů a za účasti špičkových umělců je podvečer všech adventních nedělí na ČT1 věnován vzájemnosti a charitativní podpoře.  V tomto jubilejním roce nabízí Česká televize novinku. Koncerty budeme letos přenášet živě nejen na obrazovce, ale také na vánočních trzích v Brně na Moravském náměstí a Ostravě na Jiráskově náměstí.

Jako tradičně i letos to budou čtyři organizace, jejichž činnost podpoří televizní diváci formou sbírky. Jedná se o instituce, které působí napříč sférami neziskového sektoru a navíc jsou i regionálně rozmanité. Jde například o pražskou společnost poskytující služby osobní asistence nebo domov pro seniory, který pečuje o klienty s Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou z Chvalkovic na Vyškovsku. Stranou nezůstane ani azylový dům z Dolního Podluží v severních Čechách. Pro Ostravu je zvlášť potěšitelné, že poslední z Adventních koncertů podpoří Mobilní hospic Ondrášek, který jako jediná taková služba určena rodinám s těžce nemocnými dětmi působí právě v tomto městě. 

První přímý přenos začíná 29. listopadu na ČT1 v 17:30. Diváky a posluchače zavede do Břevnovského kláštera a jeho výtěžek je věnován o.p.s. Asistence z Prahy. Účinkují: E. Janečková, J. Potměšil, D. Písařovicová, P. Šporcl, E. Urbanová, D. Hůlka, I. Kahánek, V. Mišík, Collegium Marianum a další. Režii má A. Rezek.

 V předchozím roce vynesla sbírka během adventních koncertů více než 7 milionů korun. I letos důvěřuje Česká televize svým divákům a jejich solidaritě s potřebnými.

Jak přispět

  • Číslo účtu Adventních koncertů: 692 692 692/ 0800
  • Dárcovskou SMS ve tvaru DMS mezera ADVENT posílejte na telefonní číslo 87777. Cena DMS je 30 Kč. Službu DMS provozuje Fórum dárců www.darcovskasms.cz

Jolanda Pilařová, TS Ostrava