Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

30. 10. 2015

Proměna televizního studia ČT24. Prostředí pro zpravodajství projde technologickou evolucí.

Jeden ze tří klíčových studiových komplexů zpravodajství České televize, z něhož se vysílá například ranní Studio 6, večerní Interview ČT24 nebo pořad Hyde Park, projde rozsáhlou technologickou rekonstrukcí. Nové studio, včetně režie a technologií, umožní rozšířit dosavadní zpravodajský servis a přinese vyšší obrazové rozlišení pro vysílání v HD kvalitě. Kompletní rekonstrukce začne v pondělí 2. listopadu.

„ČT24 musí reagovat na aktuální vývoj televizního zpravodajství ve světě a zároveň na potřeby diváků. S tím, jak se postupně zvyšují nároky na obsah pořadů, rostou i nároky na technologické zázemí, přičemž to současné už není schopné pokrývat požadavky na moderní vysílání. Plánovaná rekonstrukce významně rozšíří možnosti dramaturgie pořadů, podmínky pro práci s obrazem a grafikou a posílí divácký komfort,“ říká šéfredaktor zpravodajství České televize Petr Mrzena a dodává: „V první fázi bude rekonstrukce studia znamenat dílčí změny v programu ČT24, ale hlavní zaměření kanálu, tedy zpravodajství s akcentem na aktuální události, bude zachováno, a díky novým moderátorským tvářím i posíleno. Věřím, že návrat do opraveného studia tato omezení divákům posléze vynahradí.“

Od 2. listopadu tak ve všední dny bude na ČT24 i po osmé hodině večer pokračovat kontinuální vysílání, na které jsou diváci zvyklí z odpoledních hodin, avšak se speciálními hosty k aktuálním tématům i s rozhovory, které zachovají některé prvky pořadu Hyde Park. Ten se samostatně kvůli technickým a realizačním nárokům odmlčí, omezí se i podoba ranního Studia 6 a večerního Interview ČT24, změny se dotknou i večerních Zpráv. Moderátorský tým večerního kontinuálního zpravodajství se pak rozšíří o dvě nové tváře, Petru Krmelovou a Romana Fojtu. Po deváté hodině večer pak bude vysílání ČT24 i nadále pokračovat ve standardní podobě s pořady Ekonomika ČT24, Horizont ČT24 a Události, komentáře. Kontinuální zpravodajství pak potrvá až do půlnočních Zpráv, které vysílání uzavřou. 

Po skončení rekonstrukce se z nového a modernizovaného studia budou pořady ČT24 vysílat od února 2016.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize