Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

8. 10. 2015

Večerníčkova výstava byla tahákem pro děti i dospělé

Téměř sto šedesát tisíc návštěvníků, dvě samostatné expozice a čtyři měsíce plné kouzelného světa pohádek. Výstava Večerníček slaví 50 let se stala jednou z nejnavštěvovanějších výstav letošního léta. Zájem o instalaci navíc projevili až v Japonsku.

Na výstavu k padesátému výročí Večerníčka zavítalo v období od 30. května do 27. září 2015 celkem 158 350 dětí a dospělých. O výstavu je zájem také v dalších zemích, například na Slovensku, Polsku i v dalekém Japonsku. Zapůjčení instalace za hranice České republiky je nyní ve fázi jednání.

Výstava Večerníček slaví 50 let nabídla dvě samostatné expozice, které se lišily svým konceptem a zaměřením. Prostřednictví unikátních exponátů včetně původních loutek, scén či výtvarných návrhů se v Sovových mlýnech Musea Kampa představila proslulá česká škola animace. Příznivci interaktivních zážitků a originálních instalací pak směřovali do Valdštejnské jízdárny Národní galerie. Zde na ně čekal kouzelný svět pohádek, kterého se mohli doslova dotknout a stát se alespoň na jeden den jeho součástí. Úspěch měla například Krakonošova zahrádka, chytání rybiček v kašně na jičínském rynku či zkoušení pohádkových kostýmů.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Večerníček_výstava (400 kB)

Večerníček_výstava 2 (364 kB)

Večerníček_výstava 3 (335 kB)