Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

24. 8. 2015

Ustinov, Finley i Suchet. Sobotní večery připomenou 125 let od narození Agathy Christie.

Co mají společného významní britští herci Peter Ustinov, Albert Finney a David Suchet? Všichni tři zapojovali malé šedé buňky v roli Hercula Poirota, jedné z nejvýraznějších postav literárního díla Agathy Christie. Česká televize připomene sto pětadvacet let od narození světoznámé autorky detektivek sérií filmových zpravování jejích příběhů.

Čtyři sobotní večery ve 20:00 na druhém kanálu České televize budou věnovány filmům založeným na předlohách z  díla Agathy Christie. Diváci tak budou moci porovnat dva představitele Hercula Poirota, Petera Ustinova ve snímcích Smrt na Nilu a Zlo pod sluncem a Alberta Finneyho ve Vraždě v Orient expressu. Na obrazovce se objeví i herečka Angela Lansburyová, u nás známá především jako představitelka Jessicy Fletcherové ze seriálu To je vražda, napsala. Ve filmu Rozbité zrcadlo totiž ztvárnila slečnu Marplovou, a to po boku takových hvězd, jakými byly Elizabeth Taylor, Tony Curtis, Kim Novak či mladičký Pierce Brosnan. Britský film z roku 1980 uvidí diváci na Dvojce, v sobotu 5. září.

S postavou Hercula Poirota v podání Davida Sucheta, který ve stejnojmenném televizním seriálu nejslavnější postavu spisovatelky Agathy Christie ztvárňoval téměř pětadvacet let, se mohou diváci setkávat na prvním programu České televize každý sobotní podvečer.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Seznam pořadů (144 kB)

Hercule Poirot (368 kB)

Zlo pod sluncem_Peter Ustinov (480 kB)

Vražda v Orient expresu_Albert Finney (401 kB)

Rozbité zrcadlo_Angela Lansburyová (270 kB)