Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

2. 7. 2015

Barbora Černošková s Filipem Tomsou uvedou přímý přenos ČT z Velehradu

Česká televize nebude ani letos chybět na Dnech lidí dobré vůle na Velehradu a odvysílá odtud dva přímé přenosy. Slavnostní galavečer mohou diváci živě sledovat v sobotu 4. července od 20 hodin, bohoslužba k svátku svatých Cyrila a Metoděje začíná v neděli 5. července v 10:30. Oba pořady vysílá program ČT2.

Moderátoři Barbora Černošková s Filipem Tomsou přivítají v sobotu večer nejen lidi u televizních obrazovek, ale také tisíce poutníků, kteří se sejdou na prostranství před velehradskou bazilikou Nanebevzetí Panny Marie. Všem zahrají zlínští filharmonici, Hradišťan s Jiřím Pavlicou, Nezmaři, skupina No Name a řecký pravoslavný sbor. Tradičně vystoupí i pěvecký sbor Stojanova gymnázia z Velehradu.

Velehradský koncert je benefiční a svým výtěžkem přispívá na charitativní sbírku. Ta pomáhá nemocným, sociálně slabým, církevním školám, centrům pro děti a mládež a dalším organizacím. Sbírku mohou diváci České televize podpořit dárcovskou SMS zprávou ve tvaru DMS VELEHRAD zaslanou na číslo 87777. Vybrané peníze si rovným dílem rozdělí tři projekty. Letos jsou jimi Salesiánské středisko mládeže v Českých Budějovicích, Naděje Brno a Nadační fond Adiuvare. „Už tradičně všechny tři tyto organizace představíme divákům v reportážích, které během koncertu odvysíláme,“ říká kreativní producent ČT Patrick Diviš.

Slavnostní nedělní bohoslužbu konanou při příležitosti státního svátku sv. Cyrila a Metoděje celebruje pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Promluvu pronese arcibiskup Olomoucký Jan Graubner.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Prostor před bazilikou na Velehradu se každým rokem plní tisíci poutníky (2322 kB)