Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

1. 7. 2015

Děti budou o prázdninách studovat na institutu věd. Projekt už ocenili i v Německu.

Webový portál dětského kanálu České televize odstartoval nový vzdělávací projekt. Tvoří jej série videí vztahujících se k učivu prvního stupně základních škol. Duhový institut věd, jak se projekt jmenuje, tak může fungovat jako audiovizuální doplněk pro školní výuku, ale i jako zábavná cesta, jak ani o prázdninách nezapomenout na probranou látku. Kvalitu projektu hned těsně po jeho spuštění ocenila německá nezisková organizace Society for Pedagogy and Information, která se dlouhodobě oblasti digitálního vzdělávání věnuje.

DIV neboli Duhový institut věd se zaměřuje na děti ve věku šest až dvanáct let. Zahrnuje několikaminutová videa pokrývající oblasti vědy, techniky, umění, přírody, dějin, společnosti či lidského těla a sportu.

Snažili jsme se najít způsob, jak dobře zužitkovat ohromný internetový archiv České televize, a věříme, že tímto projektem přinášíme dětem srozumitelně zpracovaný dramaturgický výběr toho nejzajímavějšího napříč všemi lákavými obory. Víme totiž, že videa jsou pro děti velmi přitažlivým formátem, a proto doufáme, že je i naše krátké, pečlivě vybrané materiály zaujmou a obohatí,“ říká vedoucí redaktorka dětského webu ČT :D Štěpánka Sunková.

Vysokou kvalitu projektu potvrdila udělením certifikátu také německá obecně prospěšná organizace Society for Pedagogy and Information. Ta rovněž před několika dny udělila webu Déčko.cz významnou cenu Comenius EduMedia, která se každoročně v Berlíně předává za vynikající přínos digitálních médií pro další vzdělávání. Ocenění získal na základě rozhodnutí dvacetičlenné mezinárodní poroty, která vybírala z více než dvou stovek projektů, tradiční „Velikonoční kalendář“ dětského webu.

Než vyrazíte s dětmi na prázdniny

DIV je o prázdninách neocenitelnou studnicí informací pro každého školáka i jeho rodiče, neboť poskytuje základní vědomosti o celé řadě situací, ve kterých se mohou společně ocitnout. Pokud se chystáte strávit léto u moře, na DIVu se dozvíte nejen více o historii starověkého Řecka, ale například i to, jak připravit typický gyros. Naopak jestli vaše letní plány zahrnují pobyt v přírodě, DIV poradí, jaké oblečení do lesa zvolit, podle čeho poznáte jedlou houbu od té nejedlé nebo dokonce co dělat, když narazíte na medvěda.

DIV naleznete na stránce www.decko.cz/div

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

DIV_hlavni stranka (303 kB)

DIV_sekce Priroda (236 kB)