Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

24. 6. 2015

Režisér Hřebejk se rozloučil se západem Čech. Nový kriminální seriál Místo zločinu Plzeň se stěhuje do střižny.

Nový šestidílný kriminální seriál Jana Hřebejka založený na námětu a scénáři Martina Bezoušky, Místo zločinu Plzeň, byl dotočen. Tým vyšetřovatelů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem v něm bude pátrat mimo jiné po sériovém vrahovi, zmizelých studentkách či vyšetřovat vraždu zámožného podnikatele.

„Česká detektivní tradice je mi blízká v určité lidskosti a také humoru. Kriminálka je zábavný žánr, který ale nesmí postrádat tajemství nebo napětí. Hlavně jsem se snažil, aby se na ty příběhy dalo koukat opakovaně, a divák, kterého zaujaly napoprvé třeba příběhem, si v nich mohl najít něco i napodruhé. Aby se k nim chtěl ještě někdy vrátit,“ říká o Místě zločinu Plzeň režisér Jan Hřebejk. „Každý ten případ je odlišný, jednou je vrahem sadista, jindy se objeví stíny dávné minulosti, nebo se nacházejí další a další podezřelí. Máme tam městské i vesnické případy a všechna roční období. Chtěl jsem, aby to bylo pestré a proměnlivé,“ doplňuje Hřebejk.

Kromě Martina Stránského, Jana Zadražila a Lukáše Vaculíka se diváci mohou těšit také na vyšetřovatele v podání Vladimíra Kratiny, Bereniky Kohoutové a Vladimíra Polívky. Role soudní lékařky se pak zhostila Bára Kodetová, kromě ní se pak v seriálu objeví i Jitka Čvančarová.

Místo zločinu Plzeň je profesionálně natočený kriminální seriál založený na regionu, v němž se odehrává. Kriminalisté, vrazi i oběti jsou z jednoho prostředí, z Plzeňska. Naší ambicí bylo využít krásy a atmosféry regionu, vtisknout mu svéráz tamní krajiny a prostředí,“ shrnuje kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině Místo zločinu Plzeň vzniká.

Kriminálka Plzeň // režie: Jan Hřebejk // scénář: Martin Bezouška // námět: Martin Bezouška, Martin Froyda // Kamera: Asen Šopov // Střih: Boris Machytka // Zvuk: Pavel Kovařík // Architekt: Barbora Erhiholdová // Dramaturgie: David Musil, Vladimír Kavčiak // Vedoucí produkce: Daniel Rouha // Kreativní producent ČT: Jan Štern // Výkonný producent: Ilona Jirásková, Martin Froyda // Producent: Arthur Krensky Films: Martin Froyda // Hrají: Martin Stránský, Jan Zadražil, Lukáš Vaculík, Vladimír Kratina, Berenika Kohoutová, Vladimír Polívka, Bára Kodetová, Jitka Čvančarová

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Místo zločinu Plzeň - Barbora Kodetová (317 kB)

Místo zločinu Plzeň - Jan Hřebejk a Jitka Čvančarová (437 kB)

Místo zločinu Plzeň - Martin Stránský (524 kB)

Místo zločinu Plzeň_Martin Stránský, Jan Hřebejk a Vladimír Polívka (767 kB)