Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

24. 6. 2015

Česká televize získala práva na fotbalové mistrovství Evropy

Česká televize dnes získala práva na vysílání evropského fotbalového šampionátu pro rok 2016, který bude hostit Francie. Fotbalové šampionáty vysílá Česká televize s jedinou výjimkou již od roku 1968.

„Česká televize se spolu s dalšími pětadvaceti veřejnoprávními stanicemi zapojila do kontinentální smlouvy Evropské vysílací unie. Dlouhá jednání s UEFA se nám dnes podařilo úspěšně finalizovat a vrcholnou fotbalovou akci příštího roku tak bude opět vysílat Česká televize,“ komentuje zisk práv generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Francouzské UEFA EURO 2016 bude prvním turnajem s účastí čtyřiadvaceti týmů, které budou rozděleny do šesti čtyřčlenných skupin a potom absolvují závěrečnou vyřazovací část. Celkem odehrají zúčastněné celky 51 zápasů. Turnaj se bude hrát od 10. června do 10. července 2016 na deseti stadionech po celé Francii. Zahajovací i závěrečné utkání se uskuteční na francouzském národním stadionu Stade de France v Paříži.

„Předpokládáme, že v přímých přenosech a záznamech opět odvysíláme všechna utkání turnaje. V případě účasti české reprezentace pak i bohatý doprovodný program mapující komplexně nejen vlastní zápasy, ale i přípravu a program našeho celku, kterému po skvělém úvodu kvalifikace přes poslední zaváhání zůstává ve čtyřech zápasech v září a říjnu stále dostatek možností pro potvrzení postupu,“ doplňuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize