Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

17. 6. 2015

Prahu zaplaví živá výstava plná umění. Nevšední zážitky přinese ČT art

Od scénického umění, přes kostýmní, světelný a zvukový design až po aplikovanou scénografii či pouliční performanci. To vše nabídne Pražské Quadriennale. Výstavě se bude každý den věnovat kanál ČT art.

Mezinárodní výstava scénografie a divadelního prostoru Pražské Quadriennale oživí od středy 17. června centrum metropole. To nejzajímavější z třináctého ročníku přehlídky každý den představí kulturní stanice ČT art. Pořad nazvaný Pražské Quadriennale 2015, jenž se bude vysílat pravidelně po Událostech v kultuře od 20:18 hodin, zrekapituluje události stávajícího dne a současně poslouží jako pozvánka na dny další.

Pražské Quadriennale již od roku 1967 mapuje a představuje nejnovější trendy scénografie i architektonické práce s divadelním prostorem. Jádro této mezinárodní akce, která se koná každé čtyři roky, tvoří výstava více než 60 zemí z celého světa.

Na slavnostním zahájení na Staroměstském náměstí vystoupí ve středu 17.6. divadelní soubor Farma v jeskyni, Orchestr Berg a dívčí folklorní soubor Poľana. Pražské Quadriennale bude pokračovat až do 28. června.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize