Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

16. 6. 2015

Fotbalové mistrovství Evropy odvysílá Česká televize i do Indie, Thajska či Kanady

Ve středu 17. června startuje na obrazovkách ČT sport fotbalové mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let. Všechny přenosy bude poprvé do všech zemí zajišťovat Česká televize. O vysílací práva mají zájem nejen evropské státy, ale i televizní společnosti z Asie, Jižní a Severní Ameriky.

„V minulosti zabezpečovala UEFA mistrovství vlastními štáby. Díky stabilně vysoké kvalitě přenosů z České republiky v rámci Ligy mistrů i Evropské ligy, a především díky loňskému Superpoháru mezi Bayernem Mnichov a Chelsea, se však zástupci UEFA rozhodli svěřit zabezpečení šampionátu plně našim štábům,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský a dodává: „UEFA považuje šampionát hráčů do jedenadvaceti let za svou druhou nejvýznamnější soutěž a k přípravám i organizaci televizního ztvárnění proto přistupuje podle řady regulí platných třeba pro nadcházející EURO ve Francii. Proto musí například zápasy ve skupinách snímat minimálně dvanáct kamer, pro semifinále a finále se požadavek zvyšuje na patnáct.“

Kromě společností zúčastněných zemí již zakoupili práva na přenosy také vysílatelé z Asie, například Japonsko, Indie či Thajsko, a vysílatelé z amerického kontinentu (Brazílie, USA, Kanada).

Program ČT sport nabídne divákům všech šestnáct utkání v přímém přenosu s výjimkou dvou časově se překrývajících závěrečných zápasů v základních skupinách. Ty mohou fanoušci sledovat živě na webu www.ctsport.cz a později ze záznamu i v televizi. Všechna utkání propojí studio umístěné na stadionu v pražském Edenu. Diváci mohou očekávat také pohled do zákulisí celého turnaje, aktuální reportáže o zúčastněných týmech a rozhovory s trenéry či hosty typu Pavla Nedvěda, Petra Čecha, Milana Baroše nebo Tomáše Ujfalušiho.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize