Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

4. 6. 2015

Ennio Morricone skladatelem letošní výstavy Expo, Andrea Bocelli jeho interpretem

Právě probíhající světovou výstavu Expo 2015 v Miláně zahájil v poslední dubnový den koncertem pod širým nebem tenorista Andrea Bocelli. Koncert, na kterém vystoupily mnohé další ikony světové hudební scény, nabídne již v pondělí ČT art.

Andrea Bocelli zahájil výstavu Expo 2015 v italském Miláně koncertem, na kterém zazněla i píseň La Forza del Sorrizo (Síla úsměvu), kterou složil přímo pro tuto příležitost Andrea Morricone, syn legendárního skladatele Ennia Morriconeho. Kromě této skladby se diváci koncertu, který odvysílá ČT art 8. června večer, budou moci zaposlouchat například i do slavné árie Nessun dorma z Pucciniho opery Turandot nebo jedné z nejznámějších operním melodií, Sboru židovských otroků, z Verdiho opery Nabucco.

Kromě Andrea Bocelliho vystoupily na koncertu i další hudební hvězdy, klavírista Lang Lang, sopranistky Diana Damrau a Maria Luigia Borsi, tenorista Franceso Meli, nebo barytonista Simone Piazolla. Sólisty doprovázel orchestr a sbor Teatro alla Scala pod vedením jednoho z nejuznávanějších a také nejvytíženějších operních dirigentů současnosti Marca Armiliata.

Tiskové oddělení České televize