Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

31. 5. 2015

Král komedií a pohádek Václav Vorlíček slaví pětaosmdesát. Cestu do Hollywoodu mu otevřela Jessii a zavřela srpnová invaze.

Před téměř padesáti lety vznikla v tehdejším Československu nevídaná sci-fi komedie, která zaujala americké producenty natolik, že chtěli natočit její remake. První společný film Václava Vorlíčka a Miloše Macourka Kdo chce zabít Jessii? se ale kvůli politickým změnám v roce šedesát osm hollywoodské slávy nedočkal. Byl to však úspěšný start dlouholeté spolupráce této tvůrčí dvojice, jejíž režisérská polovina, král komedií a pohádek Václav Vorlíček, právě slaví pětaosmdesáté narozeniny.

Rozvernou komedii o oživlých postavách komiksového seriálu uvede druhý program České televize v pátek 5. června. Jednu z hlavních rolí si v ní zahrál i Jiří Sovák, kterému režisér Vorlíček ve svých vyprávěních s často nadpřirozenými prvky dával prostor velmi často. Sovák tak spolu s Vladimírem Menšíkem rovněž ztvárnil ve Vorlíčkově a Macourkově crazy komedii Což takhle dát si špenát, plné absurdních zápletek a záměn, dvojici podvodníčků, kterým život změní obyčejná zelenina. Oblíbený film uvidí diváci již v úterý 2. června od 20:55 na kanálu ČT1.

Do třetice se s Jiřím Sovákem v režii Václava Vorlíčka setkáme v roli odborníka a znalce ženských srdcí v televizní veselohře Ďábel ví hodně, a to v sobotu 6. června od 8:50 na Jedničce. Odpoledne pak stejný program nabídne portrét slavného režiséra z roku 2005 s příznačným názvem Václav Vorlíček, král komedií a pohádek.

Tiskové oddělení České televize

Přílohy

Coz takhle dat si spenat (755 kB)

Seznam pořadů k výročí V. Vorlíčka (141 kB)

Dabel vi hodne (378 kB)