Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

19. 5. 2015

Ceny pro snímky Jáma a Koza

Hned dvakrát uspěl koprodukční snímek České televize Jáma režiséra Jiřího Stejskala na mezinárodním filmovém festivalu goEast v německém Wiesbadenu. Kromě ceny za nejlepší režii získal i cenu mezinárodních filmových kritiků. Čestné uznání si z festivalu odváží také dokument Koza Ivana Ostrochovského. Oba pořady vznikly v Tvůrčí producentské skupině Kamily Zlatuškové z brněnského studia ČT.

Zatímco Jáma vypovídá o boji za přežití rodinné farmy uprostřed panelákového sídliště v Kyjevě na Ukrajině, road movie Koza přibližuje příběh kdysi úspěšného slovenského boxera Petra Baláže. Oba snímky spojuje neutuchající boj o holou existenci a právo na život rodin hlavních představitelů. Nutno dodat, že oba příběhy vypovídají o skutečných lidech a jejich osudech. „Ze všech ocenění mám upřímnou radost a naplňují mě pocitem, že děláme práci, která má smysl,“ říká producentka Kamila Zlatušková a netají se očekáváním, jak film Koza přijme české publikum na letošním festivalu v Karlových Varech.

Jáma už letos na mezinárodní přehlídce bodovala po druhé. Na březnovém festivalu filmů o lidských právech Docudays na Ukrajině získal cenu diváků. Koza se pyšní nominací letošního ročníku Berlinae.

15. ročník festivalu goEast se uskutečnil od 22. do 28. dubna 2015.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Jáma (171 kB)

Koza (34 kB)