Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

28. 4. 2015

Týden v justici se vydává za hranice soudních síní

Česká televize připravuje nový magazín, který se bude ohlížet za zásadními justičními rozhodnutími uplynulého týdne. Pořad Týden v justici, kterým budou provázet moderátoři Jiří Václavek a Barbora Pražanová, se poprvé objeví na zpravodajské ČT24 v neděli 3. května ve 22:30.

Týden v justici si klade za cíl stát se specializovaným pořadem zaměřeným na české soudnictví, informovat o událostech z oblasti práva a zasazovat je do celospolečenského kontextu. Pro ČT24 jej natáčí redakce zpravodajství brněnského studia, jelikož právě v Brně sídlí významné české justiční instituce.

„Rozhodně nechci, aby byl nový pořad jen souhrnem soudních rozhodnutí uplynulého týdne,“ říká šéfredaktor regionálního vysílání České televize Roman Ondrůj a upřesňuje: „Nahlédneme v něm pod povrch věcí a přineseme různé úhly pohledu na současné právní otázky. Budeme přinášet aktuální informace, ale především uvádět jednotlivá témata do širších souvislostí.“

„Pro mě je Týden v justici návratem k mým novinářským začátkům, kdy jsem jako redaktor zpravodajství brněnského studia ČT pokrýval činnost vrcholných institucí tuzemské justice, především Ústavního soudu,“ těší se na novou moderátorskou příležitost Jiří Václavek, který střídavě s Barborou Pražanovou pořad uvádí. „To je také důvod, proč jsem rád, že se Týden v justici vysílá právě z Brna, které i já považuji za hlavní město tuzemského soudnictví,“ dodává moderátor, kterého diváci znají ze zpravodajských pořadů ČT24.

Reprízy Týdne v justici nabídne ČT24 vždy v neděli a ve středu po půlnoci.

Přílohy

Týden v justici (33 kB)