Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

10. 4. 2015

Sherlock, Fleming i Top of the Lake. Česká televize přinese výběr z tvorby BBC.

Česká televize přinese na obrazovku výběr z produkce britské veřejnoprávní televize BBC. Na diváky tak čeká čtvrtá řada populární série Sherlock ale i seriál o spisovateli Ianu Flemingovi, autorovi knih o agentovi 007. Vedle hrané tvorby přinese Česká televize i nové dokumenty o přírodě, kultuře a pořady pro děti.

Česká televize vybrala pro své diváky i další novinky z aktuální tvorby BBC. „V oblasti  hrané tvorby nás zaujala ještě šestidílná série o překvapivých podobách současného zločinu Hra nebo sedmidílný seriál z britsko-australsko-americké produkce, který se točí kolem napínavého příběhu z Nového Zélandu Top of the Lake,“ avizuje ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Čtyřdílný seriál o Ianu Flemingovi z roku 2014, zachycující život spisovatele předtím, než se stal známým a uznávaným autorem, již stihl posbírat tři nominace na prestižní ceny Emmy. Proměnit nominaci a získat Emmy se již povedlo britskému herci Benedictu Cumberbatchovi, a to za roli Sherlocka Holmese. V roli populárního detektiva se na obrazovky ČT vrátí již čtvrtou sérií.

Z dokumentární tvorby BBC Česká televize po úspěšném cyklu Divoká Čína přinese i Divokou Aljašku a Francii. „Tradičně se zajímáme i o historické dokumenty a dokumenty o kultuře. Pro milovníky umění je tak přichystán například cyklus o Rembrandtovi či série Umění gotiky,“ poutá na novinky Milan Fridrich.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Sherlock (1732 kB)

Divoká Čína (1352 kB)