Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

4. 3. 2015

Mistrovství v atletice přenese Česká televize do 56 zemí a nabídne jednadvacet hodin přímých přenosů

Po sedmatřiceti letech se Praha stane centrem atletického světa. Od čtvrtku 5. do neděle 8. března bude hostit mistrovství Evropy v halové atletice. Do soutěží o šestadvacet sad medailí je přihlášeno přes 630 atletů a atletek, nejvíce v celé dosavadní historii halových evropských šampionátů. Česká televize zprostředkuje mistrovství nejen českým divákům, ale i všem členským zemím Evropské vysílací unie.

„Evropská vysílací unie letos pověřila Českou televizi kompletním zajištěním televizních přenosů z halového mistrovství. Signál z Prahy tak bude přebírat nadpoloviční většina jejich členských organizací a zpravodajské materiály potom poputují do všech 56 zemí, v nichž členské organizace Unie působí,“ avizuje výkonný ředitel ČT spot Jiří Ponikelský a dodává: „Českým divákům kromě kompletního pokrytí šampionátu navíc nabídneme studio přímo z dějiště, v němž se bezprostředně po skončení svých soutěží podělí o dojmy většina českých reprezentantů a reprezentantek. Připraveny jsou rovněž přenosy na internetu České televize. Sportovní fanoušci tak nebudou ochuzeni ani o jediný pokus současné evropské atletické špičky. Celkově máme naplánováno přes dvanáct set minut přímých přenosů a více než osm hodin večerních záznamů.“ Diváky budou na obrazovkách ČT provázet halovým mistrovstvím Michal Dusík, Tomáš Klement a David Lukšů.

Mimo distribuci mezinárodního signálu obsahujícího kompletní přehled všech soutěží zajišťuje Česká televize také výrobu souhrnných přenosových bloků ze všech skokanských a vrhačských disciplín. Na šampionátu je pro televizní a rozhlasové komentátory připraveno celkem 26 komentátorských pozic. 

Kromě přenosů na programu ČT sport bude připravena i nabídka na internetových stránkách České televize.  Program přenosů z halového mistrovství začíná ve čtvrtek přímými přenosy kvalifikačních bojů a také vysíláním slavnostního zahajovacího ceremoniálu. Ten v sobě propojí živou hudbu, výrazový tanec, artistická a artistní čísla i světelné projekce a videomapping. Linkou celého večera, kterým diváky provede moderátor Libor Bouček, je myšlenka rovnováhy těla a ducha, síla vůle, dokonalosti lidského těla a pohybu.

Zahajovací ceremoniál uvidí diváci České televize ve čtvrtek v přímém přenosu na programu ČT1 od 20:55 hodin.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Atletika - Halové ME 2015 Česko_program vysílání (136 kB)