Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

2. 2. 2015

Diváci dávají v neděli přednost minisériím ČT

Úvodní díl nové minisérie Reportérka s Terezou Voříškovou a Jiřím Bartoškou zhlédl v neděli více než milion diváků. Reportérka tak úspěšně navázala na předchozí detektivní cyklus Případ pro exorcistu, který se po tři večery stával nejsledovanějším nedělním pořadem po osmé hodině na všech televizích.

Řadu příběhů, natočených podle skutečných novinářských kauz investigativního reportéra Josefa Klímy, režíroval Dan Svátek. První díl série s názvem Nad první kauzou včera zhlédl více než milion diváků při podílu na publiku 23,6 %. Nadprůměrné pozornosti pořad dosáhl u diváků starších 45 let, výrazně také u vzdělanějších diváků.

„Reportérka je v podstatě koncentrací pracovních i osobních zážitků a zkušeností. Jde o autentický profesní seriál, v němž se nad zajímavými novinářskými kauzami vznášejí otazníky. Do realizace je připraveno ještě deset dílů,“ shrnuje kreativní producentka České televize Marča Arichteva.

Režisér Daniel Svátek obsadil do třídílné série přední české herce. Kromě Terezy Voříškové a Jiřího Bartošky také Václava Jiráčka, Tomáše Töpfera, Jaroslava Plesla, Markétu Hrubešovou, Tatjanu Medveckou a řadu dalších. Roli dostal i autor příběhů, reportér Josef Klíma. Další dva díly série uvidí diváci České televize vždy v neděli od 20 hodin na programu ČT1.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Reporterka (623 kB)

Tereza Voriskova (1082 kB)

Josef Klima (1319 kB)