Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

13. 1. 2015

V pátek startuje na svazích lyžařská soutěž o účast na Mistrovství České republiky

Celkem šestnáct příležitostí zapojit se do soutěže o účast na mistrovství ČR v alpských disciplínách a pozvánku na profesionální lyžařský kemp, budou mít od tohoto pátku příznivci lyžování. V Peci pod Sněžkou startuje pátý ročník projektu S ČT sport na vrchol, který v minulosti přilákal na svahy přes deset tisíc amatérských lyžařů.

„Již pátým rokem motivujeme Čechy k aktivnímu odpočinku a odměňujeme cenami, které si nemohou koupit. V loňském roce jsme do projektu S ČT sport na vrchol kromě zimní lyžařské části nově zařadili také letní cyklistickou odnož. A novinky máme připraveny i pro tento ročník. Reagujeme na velký zájem o zapojení dětí a zejména o koncepční práci s nimi. Na děti do dvanácti let tak opět čeká profesionální tým odborníků, který mezi nimi bude hledat skryté talenty. A kromě dětské soutěže jsme nově připravili i rodinné závody,“ vyjmenovává některá z lákadel autor projektu a ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Jubilejní pátý ročník soutěže odstartuje v pátek 16. ledna v lyžařském areálu v Peci pod Sněžkou. Po následujících sedm týdnů (vždy v pátek a v sobotu) mohou závodníci soutěžit v dalších sedmi zimních střediscích České republiky. Pátky jsou vyhrazeny pro rodinné závody, soboty pro dětskou soutěž Hvězdička, které se v loňském roce zúčastnilo více než tisíc dětí. Novinkou v dětském závodu je snížení horní věkové hranice na 12 let. Starší děti se již účastní soutěže společně s dospělými, pro které jsou závody v obřím slalomu připraveny po oba soutěžní dny, a to zdarma a bez registrace. Do soutěže se mohou přihlásit všichni amatérští lyžaři, pokud nejsou zapsání v některém z profesionálních lyžařských svazů. Vyhrát mohou účast na Mistrovství ČR v alpských disciplínách, pětidenní kemp s lyžařskými profesionály, možnost vidět se na televizní obrazovce a řadu dalších atraktivních výher.

Kromě nového rodinného závodu zaujme v letošním roce také úprava samotných pravidel soutěže. Každý soutěžní den totiž zvítězí vždy dva závodníci, a to v kategorii muži a ženy. Vítězové z jednotlivých dnů postoupí do pětidenního semifinálového kempu a následně budou mít možnost probojovat se až do dvoudenního finále, které se bude konat první dubnový víkend v rámci Mistrovství České republiky v alpských disciplínách. Další lákavou novinkou pro denní vítěze je příležitost překonat sebe sama, tedy zajet rychlejší jízdu a tím získat bonusovou jednu vteřinu do důležitého závodu, který čeká závodníky na závěr semifinálového kempu.

Celý projekt S ČT sport na vrchol vznikl ve spolupráci České televize a Svazu lyžařů ČR. Podrobné informace, pravidla účasti i rozmístění závodů je k nalezení na webu www.sctsportnavrchol.cz.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

S ČT sport na vrchol (2541 kB)