Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

24. 11. 2014

Slevový byznys jede dál. Marta a Věra se vrátí na obrazovky ve druhé řadě sitkomu.

Marta a Věra se vrací. Dvě neohrožené hrdinky čekají další divoká sitkomová dobrodružství v nevyzpytatelné kancelářské džungli slevového byznysu. Do druhé série, které se natáčí ve studiu na Kavčích horách, se vrátí celá ústřední trojice seriálu. Diváci se tak opět setkají s Barborou Polákovou, Sabinou Remundovou a Pavlem Liškou. Premiéra druhé řady proběhne už na jaře 2015.

Vyzbrojené pouze svým intelektem, vtipem a sešívačkou se Marta s Věrou pokusí zdolat nová úskalí, která je čekají na jejich cestě za lepším životem ve světě slevových serverů. Otázkou zůstává, zda Marta dokáže z Leeevně.cz udělat moderní firmu s dostatečným respektem, a to i přes hrůzovládu despotického šéfa Broučka, který je možná přímým potomkem samotného Josifa Vissarionoviče Stalina. „S tvůrčím týmem Marty a Věry jsme si během první série tu zdánlivě nesourodou trojici hlavních hrdinů dost oblíbili a měli jsme pocit, že postupem času získáváme trochu více půdy pod nohama v u nás dosud ne zcela probádaném žánru sitkomu. Jsem proto rád, že nás televize pustila do druhé řady, kde se naše nabyté zkušenosti snad zúročí,“ říká scenárista Petr Kolečko.

„Jsme rádi, že se Česká televize snaží roztleskat žánr původního českého sitkomu. Je to potřebné a odvážné,“ říká kreativní producent Michal Reitler a doplňuje: „V osmi nových epizodách se naše trojice opět dostane do bizarních situací. Ať už jde o zkušenost jednoho z členů týmů se zásahovou jednotkou URNA, rebelské tetování nebo setkání s psychologem a vztahovým koučem.“

„Po krásných reakcích od diváků a přátel jsem poměrně vesele vykročila do druhé série natáčení. Všichni máme už nějakou zkušenost s žánrem i celým výrobním procesem sitkomu a věřím, že ji pozitivně využijeme. Pro mě a mou Věru je podstatné zachovat si míru herecké suverenity a neméně tak radosti i v rámci dvánáctihodinových pracovních směn,“ shrnuje představitelka Věry Sabina Remundová.

Marta a Věra 2 // kreativní producent: Michal Reitler // výkonný producent: Petr Erben a Matěj Stehlík // režie: Jan Bártek // scénář: Petr Kolečko a Tomáš Holeček // kamera: Bořek Minařík // vedoucí výroby: Alena Smetanová // hrají: Barbora Poláková, Pavel Liška, Sabina Remundová

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Marta a Věra 2 - Pavel Liška, Barbora Poláková a Sabina Remundová (2211 kB)

Marta a Věra 2 - Sabina Remundová (2174 kB)

Marta a Věra 2 - Barbora Poláková (1870 kB)