Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

11. 11. 2014

Vánoce České televize: sedmnáct dnů filmové nadílky

Vánoční schéma České televize trvá letos celých sedmnáct dní a vedle premiérových i klasických pohádek přinese bohatou nadílku také filmovým fanouškům. Diváci budou moct strávit sváteční vánoční večery s více než čtyřiceti oceňovanými snímky z Česka i ze zahraničí a to jak na Jedničce, tak i programech ČT2 a ČT art. Déčko připravilo Vánoce v duchu animované tvorby.

„Vánoce jsou časem klidu a pohody, a tak i letošní programové schéma České televize myslí na všechny, kteří si chtějí odpočinout. Ve sváteční vánoční večery odvysíláme více než čtyřicet filmů, u kterých mohou načerpat síly do nového roku, inspirovat se zajímavými filmovými osudy, dojmout se u nestárnoucí klasiky či se pobavit u časem i publikem prověřených komedií. Chybět samozřejmě nebudou ani vítězové Oscarových či jiných filmových a festivalových klání,“ shrnuje filmové Vánoce České televize ředitel programu Milan Fridrich.

Diváky oceňující osudové příběhy jistě potěší sérii filmů o Angelice, adaptace slavného románu Emily Brontëové Na větrné hůrce nebo velkofilmy Bathory či Královna Alžběta: Zlatý věk. Na příznivce humoru čekají Pelíšky i Pupendo, Jean-Paul Belmondo v komedii Policajt nebo rošťák i Marilyn Monroe v Někdo to rád horké. Kromě tohoto Oscarem oceněného snímku se mohou těšit i na další zlatou sošku vlastnící filmy: Královu řeč, Babel, jeden z nejúspěšnějších amerických příběhů osmdesátých let Rain Man i dvoudílné velkofilmy Kleopatra a Spartakus.

Filmové zážitky připravily programy ČT1, ČT2, ČT art a také Déčko, které bude letos ve znamení animace. Na nejmenší členy rodiny čekají animované pohádky, slavné příběhy zpracované kreslenou formou i populární večerníčky. Medvědi od Kolína v příbězích Pojďte pane, budeme si hrát, Krteček, Kubula a Kuba Kubikula, nebo oblíbený Medvídek Pú a to v tematickém příběhu Krásný Nový rok Medvídka Pú. Chybět nebudou ani filmy pro starší, třeba ty natočené na motivy z knihy Fimfárum Jana Wericha, jejichž režie se kromě Jana Baleje nebo Aurela Klimta ujal také Břetislav Pojar, legenda českého animovaného filmu.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize