Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

31. 10. 2014

200 milionů pro 200 tisíc dětí. Kuře je podpořilo už pošestnácté.

V České televizi byly dnes slavnostně podepsány smlouvy s neziskovými organizacemi, které získaly prostředky v dalším ročníku charitativní sbírky Pomozte dětem. Sbírka trvala celý rok a na jaře tradičně vyvrcholila oblíbeným benefičním pořadem. Za šestnáct let fungování projektu se doposud vybralo téměř 200 milionů korun, kterými bylo podpořeno 200 tisíc sociálně či zdravotně znevýhodněných dětí z celé České republiky.

„Pomozte dětem je dlouholetý charitativní projekt, který Česká televize realizuje společně s Nadací rozvoje občanské společnosti. Slavnostní předání smluv a setkání s podpořenými organizacemi je pro nás vyvrcholením a zároveň odměnou za každoroční úsilí. Chtěli bychom proto poděkovat všem, kteří se do letošního ročníku sbírky Pomozte dětem zapojili, zejména našim divákům. Máme radost, že jsme vybrali  více než sedm milionů korun a můžeme pomoci dvaatřiceti ročním projektům a devíti individuálním žadatelům,“ říká vedoucí komunikace České televize Alžběta Plívová.

Dnešní akce se zúčastnily podpořené neziskové organizace z jednotlivých regionů, jejichž zástupci představili své projekty a podepsali smlouvy o poskytnutí nadačního příspěvku. Ve středu se tento akt udál také na půdě televizního studia ČT v Ostravě.

Sbírkový projekt Pomozte dětem organizuje Česká televize společně s Nadací rozvoje občanské společnosti již od roku 1998 s cílem přispívat ke zvyšování kvality života dětí, ke kultivaci dárcovství, posilování společenské odpovědnosti firem a k rozvoji dobrovolnictví.

Více o projektu Pomozte dětem naleznete na http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/ct-podporuje/ct-podporuje-charitu/pomozte-detem/

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Pomozte dětem (1023 kB)