Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

30. 10. 2014

Nejen Raymonda, ale i Rudyho má každý rád. Česká televize zadaptuje populární americký sitkom.

Česká televize získala práva na lokální adaptaci oblíbeného amerického sitkomu Raymonda má každý rád. V hlavních rolích se objeví Saša Rašilov, Jitka Schneiderová, David Novotný, Pavel Zedníček a Eva Holubová. Natáčení dvanáctidílného seriálu začne ještě letos a na obrazovkách České televize se objeví na podzim příštího roku.

„Raymonda má každý rád je rodinný sitkom určený širokému spektru publika,“ říká kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká, a doplňuje: „Odráží totiž situaci typickou pro mnoho českých rodin: rodiče se v domácnostech svých dětí chovají jako doma a bývají až přehnaně  starostliví. Diváci se proto do kůže Raymonda alias Rudyho jistě  rychle vcítí. Věřím, že si Rudyho i s celou jeho rodinou oblíbí.“

Sitkom Raymonda má každý rád byl doposud úspěšně zadaptován televizními stanicemi zemí Blízkého východu, v Polsku, Izraeli a v Rusku, kde se seriál setkal s velkým ohlasem.

„Se svými univerzálními tématy manželského soužití, sourozenecké rivality a rodinného propletence švagrů a tchýní je sitkom Raymonda má každý rád ideální pro lokální adaptace,“ domnívá se výkonný viceprezident Sony Pictures Television Jeff Lerner a pokračuje: „Tato skvělá show si našla cestu k publiku mnoha národností a my se těšíme, že do naší rostoucí rodiny  Raymondových přibyde i Česká republika.".

Komediální seriál zobrazující každodenní život a starosti sportovního novináře Raymonda Barona, jehož rodinný život by probíhal vcelku normálně, jen kdyby v domě přes ulici nežili jeho rodiče a starší bratr, vysílala televize CBS v letech 1996 až 2005 a několikrát získal cenu Emmy.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize