Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

11. 9. 2014

Renčův Sebemilenec soutěží v Denveru

Psychodrama natočené podle knihy spisovatelky Simony Monyové Sebemilenec získal další festivalovou nominaci. Film, který v brněnském studiu České televize natočil režisér Filip Renč se Simonou Stašovou v hlavní roli, bude soutěžit na 37. ročníku filmového festivalu v americkém Denveru. Koná se od 12. do 23. listopadu 2014.

Drsný příběh o lásce, strachu ze samoty a citovém vydírání odkrývá svět domácího násilí a zdánlivě nepochopitelné závislosti zralé ženy na násilnickém typu muže. Ve filmu exceluje Simona Stašová, jejího partnera hraje Jaromír Dulava.  Scénář napsali Eva Papoušková s Filipem Renčem. Autoři se kromě knížky nechali inspirovat i tragickým osudem samotné spisovatelky Simony Monyové.

Film vypráví o majitelce psího hotelu.  Veselé, nezávislé, ale opuštěné Libuši vstoupí do života sympatický Ota. Z pozorného a laskavého partnera se však brzy změní v tyrana.

Výkon herečky Simony Stašové v Sebemilenci ocenili nejen diváci při televizní premiéře, ale letos na jaře i porotci filmového festivalu v Tiburonu v San Francisku. Udělili jí cenu za nejlepší ženský herecký výkon.

Sedmatřicátý ročník filmového festivalu v Denveru se koná od 12. do 23. listopadu 2014.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Simona Stašová a Jaromír Dulava v Sebemilenci (97 kB)