Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

10. 9. 2014

ČT postaví nové studio v Brně. Zlevní o polovinu proti původnímu projektu.

Česká televize uzavřela výběrové řízení na zhotovitele stavby nového televizního studia v Brně. Z celkem jedenácti uchazečů zvítězila nabídka sdružení ČT Brno, které tvoří společnosti IMOS Brno a PKS stavby. Náklady na nové studio by měly být o polovinu nižší, než předpokládal původní projekt.

Výběrového řízení se zúčastnilo celkem jedenáct uchazečů, jejichž nabídky se pohybovaly v rozmezí 270 až 340 milionů korun. Předpokládaná hodnota stavby byla přitom stanovena na 340 milionů korun. Tři nabídky byly z výběrového řízení vyloučeny pro nesplnění kvalifikace, komise tak vybírala z osmi zbylých. Vítězné sdružení ČT Brno navrhlo podle posuzovatelů nejvhodnější celkový proces výstavby, a to včetně realistického odhadu nákladů. Cena nového studia by neměla překročit 299 milionů korun, výstavba by měla trvat jeden a půl roku. Zahájena by měla být ještě v průběhu letošního podzimu.

V současné době provádíme formální kroky k podpisu smlouvy a koordinaci činností potřebných k zahájení výstavby,“ komentuje výběrové řízení generální ředitel České televize Petr Dvořák.

O výstavbě nového televizního studia v Brně se rozhodovalo ještě před nástupem Petra Dvořáka na pozici generálního ředitele České televize. Projekt se soutěžil v roce 2008 formou veřejné zakázky. V listopadu roku 2011 byl hotov a bylo vydáno i stavební povolení. Po nástupu Petra Dvořáka však došlo k jeho celkové revizi a po dohodě s vedením TS Brno bylo rozhodnuto o změně. Ta se uskutečnila začátkem roku 2013 a spočívala ve zmenšení původního projektu. Zároveň došlo i ke snížení předpokládané hodnoty stavby, a to z odhadovaných 660 milionů na 340 milionů korun.

Tiskové oddělení České televize