Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

9. 9. 2014

Bob a Bobek se stanou maskoty rekordního mistrovství světa v hokeji

Mistrovství světa v hokeji, které se bude konat příští rok v Praze a Ostravě, má díky České televizi už před svým startem na kontě dva rekordy. Čeští hokejoví fanoušci z něj budou moci přes obrazovky zhlédnout doposud největší počet utkání a vůbec poprvé v historii jej bude doprovázet ne jeden, ale hned dva maskoti. Hrdinové kreslených příběhů o králících z klobouku.

Česká televize zahájila přípravy na hokejové mistrovství světa 2015 netradičně. Spolu s držiteli autorských práv totiž poskytla pořadatelům licenci na postavy ze svého legendárního Večerníčku s animovanými králíky Bobem a Bobkem. Pro ty to navíc nebude mezinárodní premiéra.

„Mistrovství světa v hokeji je událost, které Česká televize tradičně věnuje maximální pozornost. Snažíme se nejen naplňovat vysoký standard vysílání, který od nás logicky diváci očekávají, ale vždy přinášet něco navíc,“ popisuje generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „To, že se v příštím roce bude tento hokejový svátek konat u nás, nám otevírá velké možnosti. Fanoušci se mohou těšit na nebývalé množství přenosů utkání i bonusů. Právě práce s maskoty bude jedním z nich. Králíci z klobouku totiž sice nejsou mezinárodnímu publiku neznámí, protože jsme jejich příběhy poskytli už do více než dvaceti zemí světa, včetně takových hokejových velmocí, jako jsou Kanada nebo Švédsko, ale uděláme maximum pro to, abychom jejich popularitu ve světě ještě zvýšili. Věřím, že to může obecně pomoci propagaci české animátorské školy, která si mezinárodní uznání zaslouží.“

„Zapojením postaviček Boba a Bobka do hokejového svátku máme příležitost nejen zviditelnit českou kulturu, ale podpořit také české výrobce. Zatímco se tradičně veškeré předměty, které s maskoty souvisely, vyráběly v zahraničí, vyjednali jsme, že tentokrát budou plyšoví maskoti vznikat přímo v Česku,“ doplňuje obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek.

Z mistrovství světa, které přivítá Praha a Ostrava od 1. do 17. května fanoušky čeká na obrazovkách České televize rekordní počet zápasů. „Divákům nabídneme padesát sedm televizních utkání, všechna již tradičně v HD kvalitě. Utkání budeme samozřejmě komentovat přímo ze stadionů v Praze a Ostravě, na kterých budeme mít svá studia. Chybět v nich nebudou ani zajímaví hosté a oblíbené divácké ankety,“ popisuje plánovaný program výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Postavičky Boba a Bobka budou diváky provázet celým mistrovstvím. Nebudou však pouze na ledě při zápasech, na obrazovkách České televize se s nimi setkají také děti. Právě králíci z klobouku kouzelníka Pokustona totiž budou protagonisty květnových Večerníčků.

Boba a Bobka stvořil český výtvarník, scenárista a režisér animovaných filmů Vladimír Jiránek. Na obrazovkách Československé televize se poprvé objevili v roce 1979.

Alžběta Plívová,tisková mluvčí České televize

Přílohy

Bob a Bobek (618 kB)