Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

12. 8. 2014

Česká televize živě odvysílá koncert na podporu rodin padlých vojáků

Ve středu 13. srpna rozšíří Česká televize svoji programovou nabídku o jeden kanál. Ve 20 hodin totiž ve svém iVysílání nabídne přímý přenos benefičního koncertu Andělská křídla. Ten v Divadle Broadway pořádá Svaz vojáků z povolání Armády České republiky. Česká televize se takto připojí k podpoře pozůstalých po pěti českých vojácích, kteří v červenci tohoto roku zahynuli v důsledku sebevražedného útoku v Afghánistánu.

Vážím si vstřícnosti a ochoty lidí z České televize, která na nápad uspořádat benefiční koncert opravdu rychle zareagovala. Svým internetovým vysíláním, kterým tento charitativní večer přinese na obrazovky dalším tisícovkám diváků, přispěje k většímu povědomí o dobročinné sbírce a pomůže tak dobré věci,“ řekl Libor Smékal, voják z povolání a hlavní organizátor akce.

Veřejnou sbírku podpoří svým vystoupením v Divadle Broadway řada známých osobností. Na benefici se představí Helena Vondráčková, Monika Absolonová, šansoniérka Renáta Drösslerová, Marián Vojtko, Marcus Tran a Vláďa Šafránek, skupiny Support Lesbiens, Škwor či houslové trio Inflagranti. Celý večer se odehraje v režii Michala Cabana.

Ve chvíli, kdy může Česká televize poskytnout reálnou pomoc, dokáže reagovat rychle a flexibilně. To jsme konečně již několikrát ukázali, například při živelních či jiných pohromách. Těší nás, že můžeme nyní touto formou nejen podpořit ty, kteří náhle přišli o své manžele, otce a syny, ale i vzdát hold skutečným hrdinům,“ říká manažerka charitativních projektů České televize Monika Tomíčková.

Ti, co se na benefiční koncert přijdou podívat přímo do Divadla Broadway, se mohou zapojit i do takzvané tiché dražby. Dražit se budou předměty, které zaslali osobnosti především české sportovní a kulturní scény. Ty nejzajímavější, například dres Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance nebo socha od Chantal Poullain a litografie Ivy Hüttnerové, se vydraží během benefičního večera přímo na pódiu.

Veřejnost může benefiční koncert z Divadla Broadway sledovat živě i v iVysílání na www.ceskatelevize.cz

Benefiční koncert je podporou veřejné sbírky pro rodiny padlých vojáků, kterou jako výraz solidarity a úcty k oběti svých přátel uspořádali výsadkáři. Finanční dary je možné posílat na sbírkový účet Charity ČR číslo: 44665522/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 916 (pomoc rodinám v tíživých situacích) až do konce srpna 2014.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí, České televize