Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

27. 6. 2014

Česká televize bude spolupracovat se Slezskou univerzitou

Vzájemné propojení oblasti vzdělávání, kultury a televizního vysílání potvrzeno podpisem memoranda

Ředitel regionálního studia České televize v Ostravě Tomáš Šiřina a rektor Slezské univerzity v Opavě Rudolf Žáček dnes podepsali memorandum o spolupráci obou institucí. Dokument nastavuje podmínky vzájemné spolupráce nejen na poli vzdělávání, ale i kultury a televizního vysílání.

„Sepsání a podpis Memoranda o spolupráci potvrzují dlouhodobou a systematickou snahu České televize podporovat a vzájemně propojovat oblasti vzdělávání, kultury a televizního vysílání. Ve spolupráci se Slezskou univerzitou vidíme také velký potenciál v podobě podpory studia zaměřeného na rozvoj nových tvůrčích osobností v oboru audiovizuální tvorby a dalších oborů v rámci filmového umění a televizních žánrů. Objevování nových a výrazných osobností české televizní kultury je totiž rovněž jednou z priorit České televize,“ komentuje podpis memoranda ředitel ostravského studia České televize Tomáš Šiřina.

Rektor Rudolf Žáček podtrhnul význam tohoto aktu z pohledu Slezské univerzity, když po podpisu memoranda řekl: „Slezská univerzita vnímá spolupráci s ostravským studiem České televize jako cennou příležitost pro odbornou praxi studentů, kteří se tak mohou seznámit s realitou konkrétní televizní práce. Na naší univerzitě rozvíjíme studijní obory audiovizuální tvorba, audiovizuální technika a kulturní dramaturgie. Přivítáme tedy, jestliže se televizní osobnosti zapojí i do pedagogického procesu.“

Podpisem Memoranda definují obě strany v obecné rovině podmínky spolupráce a vzájemné podpory na poli veřejné služby v oblasti vzdělávání, kultury a televizního vysílání s důrazem na snahu o větší informovanost veřejnosti v těchto oblastech. Memorandum je formálním vyjádřením společné vůle obou institucí, konkrétní postupy a projekty budou vždy smluvně ošetřeny. Jakým způsobem se společné cíle daří naplňovat, chtějí zástupci obou institucí vyhodnotit vždy jednou ročně.

Jolanda Pilařová

TS Ostrava