Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

11. 6. 2014

Sama doma plné rekordů

Nejen hosté, rekordmani, se potkají v pátečním magazínu Sama doma vysílaném z brněnského studia České televize. O rekord se pokusí i samotný pořad: 90 minut živého vysílání bude snímán bez jediného střihu pouze jednou kamerou! Pokud se záměr podaří, Sama doma se ocitne v České knize rekordů. Speciální díl oblíbeného magazínu nejen pro ženy vysílá ČT1 v pátek 13. června 2014 v 12:30.

Zatímco jindy jsou v centru pozornosti Sama doma z Brna především ženy, moderátorky, tentokrát k nim přibude muž, kameraman Ctibor Krčmář. Po celou dobu vysílání, tedy 90 minut, bude obsluhovat non stop jedinou kameru. Nutno dodat, že jindy pořad snímá kamer pět. „Všechny záběry pořídíme na takzvaný kamerový jeřáb,“ upřesňuje dramaturgyně pořadu Petra Špičková a dodává: „To znamená, že i předěly, grafiku a předtočené reportáže nasnímá z plazmové obrazovky.“ Na tento neobvyklý pokus dohlédne komisař z Agentury Dobrý den, a pokud záměr vyjde, zapíše brněnské vysílání Sama doma do České knihy rekordů.

A na jaké další rekordy se mohou diváci v pátek 13. června těšit? Například na mnohonásobnou olympijskou vítězku Věru Čáslavskou, autorku nejobsáhlejší dětské knihy Lucii Seifertovou, nejrychlejšího karikaturistu Lubomíra Vaňka nebo gourmeta Pavla Maurera. Hostem  téměř domácím bude brněnská herečka Alena Antalová.

Sama doma vysílá Česká televize živě každý všední den po poledni. Zatímco čtyři dny v týdnu diváci sledují vydání z Prahy, v pátek je čekají díly brněnské a ostravské. Obě moravská studia se pravidelně střídají od roku 2007. V lichých týdnech vysílá Ostrava, v sudých Brno.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Brněnským Sama doma provázejí Soňa Šuláková a Tereza Stýblová (679 kB)