Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

2. 5. 2012

Cena norských diváků pro koprodukční film ČT Modrý tygr

Cenu diváků, určenou pro nejlepší film v hlavním programu, získal snímek Modrý tygr režiséra Petra Oukropce na Mezinárodním festivale dětských filmů v norském Kristiansand, který se konal od 24. do 28. dubna 2012.

Modrý tygr, natočený v koprodukci společnosti Negativ a ČT, získal ocenění v konkurenci 30 hraných i animovaných filmů pro děti a mládež z celého světa vybraných do hlavního programu festivalu.

Po mezinárodní premiéře v Torontu a evropské premiéře v Kristiansand pokračuje Modrý tygr na Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež proběhne ve Zlíně a na německou premiéru v rámci festivalu filmů pro děti v Mnichově.

Uprostřed hlučícího města je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada. Dva kamarádi, Johanka a Matyáš, tu žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zahradu zbourat, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa… Více informací o filmu, postavách, hercích, tvůrcích, fotogalerii, hry, tapety do mobilu a řadu dalších zajímavostí najdete na http://modrytygr.ceskatelevize.cz/

 Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT