Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

29. 4. 2012

Startuje čtvrtá řada Dne D

Více než 14 milionů korun získaly podnikatelské projekty čtvrté řady oblíbené televizní reality show Den D. Pořad brněnského studia České televize se vrací na obrazovky ČT1 ve středu 2. května 2012 ve 20:55. Diváci se mohou těšit na několik novinek.

Nejvýraznější změnou je nová sestava investorů, opět velmi výrazných osobností. V doupěti, které se barevně proměnilo a získalo nádech domodra, zůstal pouze „zlý muž“ Michael Rostock, vedle něhož nově usedli Margareta Křížová, Petra Rychnovská, John Vanhara a Michal Hanus. „Původní sestava během uplynulých let investovala do celé řady projektů a přibírat další do svého portfolia už z časových důvodů nechtěla,“ vysvětluje důvody dramaturg pořadu Lukáš Franta. „My jsme zase chtěli představit nové tváře, které ještě diváci nemají takzvaně přečtené, a které by přinesly do pořadu nový pohled na investování a dokázaly překvapit,“ dodává dramaturg. Pořadem provází moderátor Jan Pokorný, režie Vladimír Forst.

Připomeňme, že Den D uvedlo brněnské studio na obrazovky České televize v roce 2009. Jedná se o českou verzi celosvětově úspěšnějšího formátu Dragon´s Den, v němž podnikatelé představují pětici investorů své podnikatelské nápady a usilují nejen o jejich investici, ale také o cenné rady a kontakty do světa velkého obchodu.

Novinkou čtvrté řady cyklu je zavedení nového pravidla, které investorům umožňuje vybrat si oddychový čas. Během něho si utřídí myšlenky, postoje a dohodnou se na dalším postupu. „Neustále se snažíme zvyšovat šanci na úspěch vyjednávání,“ vysvětluje Lukáš Franta. „Během uplynulých řad jsme si všimli, že investoři poměrně často neinvestovali jen proto, že si včas neřekli mezi sebou to, co potřebovali. Teď mají možnost na chvíli vydechnout a promyslet další kroky.“ Tento postup se při natáčení mimořádně osvědčil. Ve čtvrté řadě totiž padlo rekordní množství investic. Celkem jich bylo 14 a investoři vložili do projektů celkem 14 310 000 Kč.

Dramaturgie tentokrát více sází i na osobní příběhy podnikatelů. Diváci se o nich v nových dílech více dozví například prostřednictvím fotografií z jejich soukromých archívů.

A konečně poslední změna: vzhledem k dlouhodobým přáním diváků a dostatku materiálu se podařilo stopáž každého dílu pořadu navýšit na 52 minut. Diváci tak uvidí z každé prezentace o něco víc než dříve a budou si moci udělat ještě lepší představu o tom, co se v doupěti dělo. A nebylo toho málo. Celkem předstoupilo před investory na 70 projektů. Mezi podnikateli se objeví některé známé tváře z minulých řad, které zkusí štěstí podruhé. Dojde na vyhrocené situace, záchvaty smíchu i nekompromisní vyjednávání na obou stranách. A hlavně, diváci se budou moci díky chybám druhých nejen pobavit, ale také se hodně naučit o podnikání a prezentování.

Čtvrtou řadu Dne D vysílá ČT1 od 2. května 2012 vždy ve středu večer. První díl se vrací k projektům, které v minulosti získaly podporu investorů. Poté následuje nových třináct dílů.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Tým investorů (732 kB)