Kde jsem:

Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

Tiskové oddělení

4. 4. 2012

Hokejový maratón z Brna

Sportovní redakci brněnského studia České televize čeká v dubnu doslova hokejový maratón. Kromě finále extraligy ji čekají přímé přenosy z mistrovství světa hokejistů do 18 let a v závěru měsíce z turnaje KAJOTbet Hockey Games, který je poslední přípravou evropských reprezentací před mistrovstvím světa.

Postup Komety do finále extraligy znamená přímé přenosy z Brna na ČT4 v pátek 13. a v sobotu 14. dubna (třetí a čtvrtý zápas finálové série), podle vývoje série případně i ve čtvrtek 19. dubna (šestý finálový zápas).

Od 12. dubna se navíc v Brně, Znojmě a nově i Břeclavi uskuteční mistrovství světa hokejistů do 18 let. „Aktuální souběh finále extraligy a juniorského šampionátu přidělal vrásky zejména pracovníkům Českého svazu ledního hokeje. Až jednání v sídle Mezinárodní hokejové federace v Curychu v úterý 3. dubna přineslo jasno v přenosech České televize z MS do 18 let,“ říká šéfredaktor brněnské sportovní redakce České televize Jaroslav Kříž. V pátek 13. dubna bude ČT4 vysílat od 15 hodin přenos z utkání Česko-Dánsko, které se odehraje ve Znojmě. V sobotu 14. dubna se bude jako předkrm před finále extraligy vysílat od 13 hodin z Břeclavi zápas Česko-USA, v pondělí od 16 hodin z brněnské Kajot Areny zajímavý souboj Česko-Kanada a poslední zápas základní skupiny odehraje domácí tým o den později ve stejný čas opět v Brně s Finy. Další přenosy záleží na případném postupu českých hokejistů, měl by se však vysílat finálový zápas v neděli 22. dubna. Čas vysílání bude ještě upřesněn. „Brněnská redakce bude kromě českých zápasů zajišťovat i vysílání pro kanadskou televizi z Brna a Břeclavi, pražští kolegové pak budou organizovat přenosy z utkání ruské reprezentace ve Znojmě,“ doplňuje Jaroslav Kříž.

Závěr dubna pak přinese hokejovou lahůdku v podobě turnaje KAJOTbet Hockey Games 2012, který je poslední přípravou před mistrovstvím světa. Termíny vysílání jsou následující: ve čtvrtek 26. dubna od 18 hodin přenos utkání Česko-Švédsko, v sobotu 28. dubna se bude nejprve od 13:30 vysílat utkání Česko-Finsko a od 18:20 souboj Ruska se Švédskem. Neděle bude patřit severskému derby Finsko-Švédsko (začátek přímého přenosu v 13:50) a celý turnaj zakončí šlágr Česko-Rusko, který se bude vysílat od 17:30. Všechny zápasy budou k vidění na programu ČT4.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno