Kde jsem:

Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

Tiskové oddělení

2. 4. 2012

Události vstoupily do nové éry s více než milionem diváků

Hlavní zpravodajská relace České televize Události vstoupila do nové éry televizního zpravodajství. Včerejší premiéru z nového studia, s novou grafikou a s novým týmem moderátorů si nenechalo ujít 1 milion 56 tisíc diváků starších 15 let, kteří nové Události sledovali na kanálech ČT1 a ČT24.

Nedělní premiéru nových Událostí sledovalo na programu ČT1 902 tisíc dospělých diváků. Na zpravodajském kanále ČT24 sledovalo hlavní zpravodajskou relaci 154 tisíc diváků starších 15 let. Celkem si Události nenechalo ujít 1 milion 56 tisíc diváků starších 15 let, což v průměru představuje 27,93% všech diváků, kteří se v době Událostí dívali na televizi. Oproti průměrné nedělní březnové sledovanosti si včerejší Události (v časovém úseku 19:00-19:30) polepšily z hlediska podílu na sledovanosti o 2,57 procentního bodu. Z hlediska tisíců je to nárůst o 86 tisíc diváků starších 15 let.

Události obecně přitahují diváckou skupinu vzdělanějších diváků. Ve srovnání s relacemi vysílanými letos v březnu se podíl těchto diváků ještě o něco zvýšil. Téměř polovina diváků s vysokoškolským vzděláním (46,51%), kteří byli v dané  době u televize, sledovala právě Události, diváků se středoškolským vzděláním tou dobou u televize bylo 33,68 %.

Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT

Přílohy

Tisková zpráva (PDF) (232 kB)