Kde jsem:

Knihy — Vydané tituly — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.
Cibulkův kalendář pro filmové pamětníky 2012

Cibulkův kalendář pro filmové pamětníky 2012

Aleš Cibulka

Staré a slavné filmové časy v novém a neméně slavném kalendáři Aleše Cibulky na rok 2012!

Životy a role filmových hvězd 30. a 40. let minulého století jsou nevyčerpatelnou studnicí historek a zážitků vzniklých před i za kamerou. Dalších čtyřiapadesát jich vypátral filmový milovník Aleš Cibulka, který již počtvrté vypravuje, připomíná a s vtipem i pochopením nahlíží barvité osudy představitelů nepřeberných rolí.

Ne všichni herci měli možnost objevit se v hlavních filmových titulcích – každý z nich ale má nebo bude mít své místo ve filmovém kalendáři pro pamětníky. Nechybí nositelé zvučných jmen, jako jsou Nataša Gollová, Adina Mandlová nebo Lída Baarová, Oldřich Nový nebo Vlasta Burian. Mezi nimi se ale objevují i takové osobnosti, do jejichž příběhů zatím nikdo nenahlédl. Autorovi se opět podařilo vypátrat několik pamětnických hvězd, o kterých si už fanoušci dávno mysleli, že nejsou mezi námi.

Životní data, výročí premiér a další významné události filmového světa jsou tradičně obsaženy přímo v kalendáriu a v 1. týdnu je připravena oblíbená, zbrusu nová fotograficko-pamětnická soutěž.

Stolní kalendář, kroužková vazba, formát kalendáře 220 × 152 mm, formát stojánku: 220 × 196 mm, 70 stran, 89 Kč

Datum vydání: 22. 8. 2011

EAN: 859 416 115 1081

Koupit v eShopu