Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Vařte s námi podle Herbáře!

Česká televize – Edice ČT uspořádala 30. listopadu 2015 autogramiádu k pokračování kulinářského bestselleru s názvem Vaříme podle Herbáře 3 autorek Kateřiny Winterové a Lindy Rybové a uměleckého fotografa Adama Holého.

Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!Vařte s námi podle Herbáře!

V Paláci knih Luxor na Václavském náměstí se v podvečer sešli příznivci pořadu Herbář a zdravého vaření. Za moderování Honzy Musila se dozvěděli několik perliček z natáčení a také, jaké novinky předstírá v pořadí už třetí kniha autorek. Linda a Kateřina se při vaření v jedné kuchyni docela shodnou a práci si rozdělují tak, že je to obě baví a mají z toho, co uvaří, požitek. Rády objevují nová jídla a nové suroviny, ať již jsou to byliny nebo další ingredience. Inspiraci hledají nejenom v přírodě, ale i ve starých kuchařkách, nebo prostě v ústní lidové tradici a snaží se o smysluplné zapojení bylin do jídelníčku. Nerady by vyzdvihovaly nějaký konkrétní pokrm. Podle nich není totiž ani tak důležitý recept sám jako spíše příprava jídla z kvalitních a čerstvých surovin. Ani fotograf nepřichází při natáčení zkrátka, dává přednost dobrému a zdravému jídlu a umí si ho hezky naaranžovat i ve vlastní domácnosti. Při fotografování pro knihu věnuje stejnou péči jak snímání pokrmů, tak obou protagonistek.

Třetí díl knihy Vaříme podle Herbáře přináší 200 receptů, návodů a rad, které doplňují detailní informace o více než 30 bylinách a tipy na domácí léčiva od dědka kořenáře Břetislava Nového. Svou troškou do mlýna přispěly i propagátorka biostravy Hanka Zemanová či mistryně světa ve vaření marmelád Blanka Milfaitová. Neméně pozornosti je věnováno udržitelnému rozvoji. Čerstvá knižní novinka se rychle stala žádaným vánočním dárkem.

Fotografie z akce: Česká televize (Dagmar Vyhnálková)

Přehled událostí