Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

28. 8. 2017

Nenechte si ujít Bludiště Speciál

O bludišťáky si tentokrát zasoutěží osobnosti Déčka

Oslavte dvacáté narozeniny Bludiště a čtvrté výročí Déčka. Ve speciálním vydání vzdělávací televizní soutěže se v roli účinkujících představí slavné tváře dětského televizního kanálu: Míša Maurerová, Jan Onder, Naomi Adachi, Oskar Juchelka, Tereza Causidisová, Jan Maxián, Karina Rchichev a Jan Adámek. Narozeninové Bludiště uvede České televize ve čtvrtek 31. srpna ve 12:05 na Déčku.

Diváci je znají z populárních pořadů Déčka. Tentokrát oblékli červená nebo modrá trička, aby si zkusili, jaké to je zařádit si v Bludišti. „Tuto dobrodružnou soutěž jsem si užil náramně! Nejen, že se tu sešla super parta, ale taky jsem si mohl vyzkoušet nové a zajímavé úkoly, které nebyly zrovna jednoduché..., a to mám rád!“ zhodnotil natáčení tanečník Jan Onder. Tvůrci pořadu hosty skutečně nešetřili. Neminuly je záludné tajenky a otázky, šplhání do sedmimetrové výšky, vratká lana, světelné bludiště ani plížení se ve spleti neviditelných laserů. „Užila jsem si to moc, některé disciplíny byly náročnější, než jsem čekala!“ potvrdila Tereza Causidisová.

Myslím, že jsme měli při výběru šťastnou ruku, protože všichni si naši soutěž náramně užili a byla u toho spousta legrace. S nástrahami Bludiště se vyrovnali skvěle a to se vším všudy, včetně lanové dráhy, laserů, nebo šplhání po totemu,“ říká dramaturg Marek Dohnal a moderátor Roman Pastorek dodává: „Natáčení Speciálu Bludiště bylo skvělé a moc mě bavilo. Oba týmy osobností se snažily a tak trochu i mezi sebou popichovaly, ale myslím, že nakonec to dopadlo, jak mělo. A taky jsme si potvrdili, že naše úkoly nejsou vůbec jednoduché.

Týmy červených a modrých soupeří už dvacet let. Popularitu si pořad udržel dodnes. „Já jsem na Bludišti vyrůstal. Líbí se mi, že je to tak akční. Je to adrenalin,“ svěřil se na natáčení Bludiště Speciálu 23letý fanoušek Jakub Kremer, který nevynechal jediné televizní vysílání pořadu. Pro moderátorku Planety Yó Terezu Causidisovou, byla podle jejích slov účast v Bludišti splněným snem: „Sledovala jsem jej jako malá a přála jsem si tam být a taky jednou soutěžit.“ A Jan Onder se přidává: „Pořad znám velmi dobře, díval jsem se na něj, když jsem zrovna nebyl někde na tanečním tréninku. Nikdy by mě před dvaceti lety nenapadlo, že tu budu jednou soutěžit.

Ten formát je moc fajn a ve své podstatě absolutně nadčasový. V Brně jsem chvilku moderoval Věříš si?!, což byl v určitém slova smyslu podobný pořad, kde soutěžící prověřili jak fyzičku, tak znalosti, ale bylo to o individualitách. Nejvíc je na Bludišti asi ta týmová spolupráce a samozřejmě skvělý Roman a celý tým kolem natáčení. Velké díky za to, co a s jakým nasazením dělají, a přeji minimálně další dvacku,“ uzavírá moderátor AZ kvízu junior Jan Adámek.

Který tým nakonec zvítězí? Jaké překvapení všechny čeká na samotném konci? A kdo si skočí pro zlatého bludišťáka? To všechno můžete zjistit 31. srpna na Déčku, které právě tento den oslaví své čtvrté narozeniny. Pravidelně je pak Bludiště součástí programu Déčka každou v sobotu v půl dvanácté dopoledne.

5. 6. 2019Usměvaví lidé, bezpečno a jedna pozoruhodnost vedle druhé
31. 5. 2019Úspěšný týden tvůrčího týmu: čtyři ocenění napříč Evropou
28. 5. 2019Řekni Popocatépetl. Ostrava vybírala děti pro Déčko
20. 5. 2019Atraktivní program, netradiční prostory a hvězdní interpreti klasické hudby
16. 5. 2019Udržitelný Palacký: parta, která se nedá
15. 5. 2019Dabing Street zabojuje v Monte Carlu o tři trofeje
14. 5. 2019Je tu šance na rekord. Ale co počasí?
9. 5. 2019Fronta až za dva rohy, ale lidé si televizní den užili
7. 5. 2019Nevšední divácké zážitky ve třech různých jazycích
3. 5. 2019Moderovat byla prestiž i dřina, říká zkušená zpravodajka

« | | 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 | | » (87)