Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

19. 11. 2020

Boží mládí s Veronikou, Ondrou a Vladimírem

Pohled na současný svět očima tří mladých lidí přináší nový časosběrný dokumentární cyklus Boží mládí. Jeho protagonisty spojuje víra, dobrovolnická činnost a chuť pomáhat. Čtyřdílný seriál, který vznikl v Tvůrčí producentské skupině Patricka Diviše z brněnského studia, vysílá ČT2 od 22. 11. 2020 každou neděli odpoledne.

„Naši hrdinové jsou ne právě typičtí představitelé takzvané Generace Z, do které bývají zařazováni mladí lidé, kteří se narodili v 90. letech a později. Starší generace jim zazlívá minimální kontakt s reálným životem, závislost na technologiích a sociálních sítích,“ představuje cyklus dramaturgyně Martina Burešová a zdůrazňuje, že Boží mládí nemá nejmenší ambice podporovat generační rozdíly, ale ukázat, že do Generace Z patří i lidé, kteří mají energie na rozdávání a pomáhat druhým je smyslem jejich života.

S kým se diváci v jednotlivých dílech setkají? Ondra studuje Evangelikální teologický seminář, Klára je čerstvou doktorandkou na žurnalistice a Vladimír se chystá ukončit svá studia ekonomie. Všechny spojuje víra a životní období, ve kterém si vybírají životní partnery, hledají samostatné bydlení i svoje místo ve světě, společnosti a církvi. Každý z nich má ale i svůj další svět: Ondra se věnuje dobrovolnické činnosti v rámci církve i mimo ni, Klára zkoumá média a důvěru v ně, mimo práci se pak angažuje ve skautských organizacích. Vladimír vedle studia rozjíždí firmu a ve volném čase pomáhá chudým v komunitě Sant´Egidio.

Jako v mnoha dalších případech ovlivnila letos na jaře i natáčení tohoto cyklu pandemie koronaviru. „Bylo velkou výhodou, že jsme naše hrdiny vybavili malými kamerami, takže zaznamenali řadu svých aktivit, které souvisely s dobrovolnictvím,“ říká jeden z režisérů Petr Kotrla. „Považuji to za velký bonus pro diváka, protože jsme tak do pořadu dostali mnoho autentických a zajímavých situací z naprosto mimořádně náročného období,“ dodává režisér.

Námět, story editor, režie a střih: Josef Fišer / režie: Veronika Kvaková, Petr Kotrla, Michaela Fišer Rozbrojová / dramaturgie: Martina Burešová / produkce: Martina Starová / výkonná producentka: Diana Tuyet-Lan Kosinová / kreativní producent: Patrick Diviš

Přílohy

Boží mládí (1491 kB)

Boží mládí (1525 kB)

Boží mládí (1405 kB)

26. 3. 2024Pěšky do Říma
4. 3. 2024Václav Žmolík znovu objevuje vinařské regiony. Tentokrát na Slovensku
1. 3. 2024Dokument o mužích, kteří propadli vášni závodních motorek
29. 2. 2024Pohled do života pěstounských rodin podruhé – dokumentární cyklus Plné hnízdo má nové díly
8. 1. 2024Touha po věčnosti
4. 12. 2023Svoboda v podzemí
1. 12. 2023Moderátoři z Brna nabídnou kávu, která pomáhá
6. 11. 2023Sláva a pád Moravského Manchesteru v novém dokumentu České televize
18. 10. 2023Novým šéfem televizního studia v Brně se stal Petr Albrecht
5. 9. 2023Za oponou přírody

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (40)