Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

5. 9. 2017

Nové díly Hýbánek, Jogínků a Hopsasa!

První zářijový týden začíná nejen škola, ale hlásí se také oblíbené dětské pořady na Déčku. Brněnské studio České televize připravilo nové díly oblíbených cyklů Hýbánky, Jogínci a Hopsasa. Holky a kluci si je mohou pustit vždy v pondělí, ve středu a ve čtvrtek v 18 hodin na ČT :D. Repríza je vždy následující den dopoledne.

Jako první se na televizní obrazovky vrací Hýbánky. A nejsou samy. Provází je písmenka! Děti si s moderátory Týnou a Zdeňkem tradičně zazpívají, zatančí a zařádí, ale zároveň si s nimi procvičí i výslovnost všech hlásek. „Dětí, které drmolí, špatně vyslovují, a dochází proto do logopedických poraden, je spousta, a tak jsme si řekli, že pomůžeme i v našich Hýbánkách,“ říká dramaturgyně ČT Yvetta Voráčová a zdůrazňuje, že na přípravě jednotlivých dílů pořadu jeho tvůrci spolupracovali s odborníky – logopedy. Hýbánky s písmenky mají premiéru už v pondělí 4. září a můžeme prozradit, že hned v úvodu se do hýbánkové půdičky vřítí pan instalatér, kterého pronásleduje záhadný Loula.

Překvapení slibuje i nová série Jogínků. Ti totiž sportují! Cvičitelka Bětka s dětmi prožívají další dobrodružství, při nichž poznávají nejrůznější sporty. Všechny si vyzkouší a zjišťují, jak si s nimi jóga skvěle porozumí a prostřednictvím cvičení ásan jim překvapivě a účinně pomáhá. Sportujícím Jogínkům patří na obrazovkách Déčka středeční 18. hodina.

Parťáci Hops, Nela a Jindra to s dětmi rozjedou už ve čtvrtek 7. září. V nových dílech unikátního televizního cyklu Hopsasa se opět sejdou slyšící a neslyšící děti. Společně si užijí spoustu legrace a zjistí, že aby se mohly společně bavit, nepotřebují všichni slyšet. Projekt se zaměřuje na obě divácké skupiny, naprosto průlomový je však pro děti se sluchovými vadami. Vůbec poprvé nemusí sledovat titulky či okénko s tlumočníkem v rohu obrazovky.

Přílohy

Cvičitelka Bětka s dětmi objevuje, jak si vzájemně prospívají jóga a sport (13629 kB)

Hýbánky s moderátory Týnou, Zdeňkem, dětmi a nově také s písmenky! (13539 kB)

26. 3. 2024Pěšky do Říma
4. 3. 2024Václav Žmolík znovu objevuje vinařské regiony. Tentokrát na Slovensku
1. 3. 2024Dokument o mužích, kteří propadli vášni závodních motorek
29. 2. 2024Pohled do života pěstounských rodin podruhé – dokumentární cyklus Plné hnízdo má nové díly
8. 1. 2024Touha po věčnosti
4. 12. 2023Svoboda v podzemí
1. 12. 2023Moderátoři z Brna nabídnou kávu, která pomáhá
6. 11. 2023Sláva a pád Moravského Manchesteru v novém dokumentu České televize
18. 10. 2023Novým šéfem televizního studia v Brně se stal Petr Albrecht
5. 9. 2023Za oponou přírody

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (40)