Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

5. 2. 2015

Dětem se líbil, a tak se vrací: AZ-kvíz Junior

Každou neděli před polednem od 8. února 2015 čeká na holky a kluky moderátor Honza Adámek a provede je televizní vědomostní zábavnou soutěží AZ-kvíz Junior. Déčko České televize tak vychází vstříc přání svých diváků a v brněnském studiu natáčí nové díly oblíbeného pořadu. Režie Ladislav Cmíral.

„Po loňském odvysílání bezmála deset let starých repríz AZ-kvízu Junior nás mile překvapil zájem dětských diváků,“ říká vedoucí dramaturgyně brněnského studia ČT Svatava Šenková a dodává: „Proto jsme se rozhodli k pořadu vrátit a připravili jeho novou podobu.“

V AZ-kvízu Junior soutěží holky a kluci z 5. – 7. tříd základních škol a z prim a sekund osmiletých gymnázií. K obrazovkám však pořad jistě přiláká děti mladší i starší. Vždyť kdo by si nechtěl ověřit svoje znalosti z nejrůznějších oblastí. „Primárně ale určitě nechceme suplovat školu, snažíme se o to, aby vznikl pořad, který bude děti jak při natáčení ve studiu, tak doma u obrazovek hlavně bavit,“ doplňuje Svatava Šenková. Otázky proto budou směřovat spíše ke všeobecnému rozhledu, nežli školnímu učivu.  V každém ze dvou základních dílů se vždy objeví čtyři noví soutěžící, z nichž ti nejlepší postupují do superfinálového dílu a v cenomatu usilují o skvělé odměny. Zatímco vítězství v základním kole umožňuje hrát o knihy a nejrůznější hry, vítěz superfinále může vyhrát například tablet, mobil a jiné atraktivní ceny.

Moderátor AZ-kvízu Junior Honza Adámek, kterého diváci Déčka důvěrně znají ze Záhad Toma Wizarda, je z nového natáčecího prostředí nadšený. „Práce ve studiu je pro mě novou výzvou a jsem za ni moc rád, navíc soutěžící jsou skvělí, překvapilo mě, jak dokáží pod časovým tlakem a před kamerami reagovat a vše zvládnout, smekám před nimi,“ hodnotí první natáčecí dny Honza Adámek.

Soutěžící musí prokázat nejen vědomosti, ale i schopnost volit správnou taktiku a pohotově se rozhodovat, které políčko s otázkou zvolit tak, aby správnými odpověďmi propojili tři strany soutěžního trojúhelníku. Moderátor pořadu přiznává, že sám příliš soutěživý není. „Ono je kolikrát přínosnější prohrát, uznat chybu a poučit se pro příště. To člověka mnohdy posune dál než samotná touha po vítězství,“ zamýšlí se Honza Adámek.

Součástí pořadu je i pravidelná divácká soutěžní otázka na celý měsíc. Děti na ni mohou odpovídat prostřednictvím webového formuláře. Tři vylosovaní výherci získají věcnou cenu, např. deskovou hru AZ-kvíz Junior.

AZ-kvíz Junior vysílá ČT:D od 8. 2. 2015 vždy v neděli v 11:35.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Soutěžící při natáčení s moderátorem Honzou Adámkem (711 kB)

Moderátor Honza Adámek (7491 kB)

11. 5. 2020Myšák Anymaus naučí děti animovat
28. 4. 2020Pohybovky Pavla Kříže
30. 3. 2020Radostná cesta s Radostí a další premiéry z brněnského studia
22. 3. 2020Hlasatelky a nový magazín na ČT3: vysílání pro hrdiny, kteří zůstávají doma
4. 3. 2020Ostravské televizní studio povede Miroslav Karas, v Brně bude pokračovat Jan Souček
2. 3. 2020Portrét královny skla a oceli: Eva Jiřičná v novém dokumentu ČT
20. 2. 2020Nahoru a dolů a ze skály na skálu. Adam Ondra cestuje Balkánem
17. 2. 2020Josef Polášek zve na jízdu Skaličákem, Lízou nebo Kafemlejnkem
29. 1. 2020Může elitní žoldák začít nový život? Ukáže nový film Jana Hřebejka na ČT1
22. 1. 2020Architekt, který dal podobu modernímu Brnu: Ernst Wiesner v novém dokumentu ČT

« | | 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | | » (40)