Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

25. 8. 2014

Jogínci vyrážejí do přírody

Oblíbený pořad Jogínci opouští po prázdninách televizní studio a vyráží pod širé nebe. Nové díly desetiminutového cvičení, které má už rok své pevné místo ve vysílání dětského kanálu České televize, se od 5. září 2014 přihlásí každý pátek v 17:30. Pořad vzniká v brněnském studiu.

Cvičitelka Bětka o prázdninách nelenila. Opustila zázemí televizního studia, spolu s dětmi vyrazila do přírody a natočila 17 nových dílů. „Byla by škoda nevyužít letního počasí, vždyť jóga je s přírodou úzce spjatá, její pozice kopírují pohyby zvířat a tvary rostlin, takže rozhodnutí vyměnit studiové dekorace za přírodní lokality nás velmi lákalo,“ odůvodňuje nové natáčecí prostředí manažerka vývoje brněnského studia České televize Svatava Šenková a netají se tím, že tvůrci chtějí zároveň motivovat malé jogínky k tomu, aby si cvičení užili nejen doma u televizních obrazovek, ale také na kterémkoliv vhodném místě venku.

Nový cyklus navazuje na dosavadní studiový formát pořadu, vedle samotného cvičení však ještě více posiluje prvek zábavy. Každý díl přináší jeden originální příběh, který děti během deseti minut prožijí. Každý díl oživí grafika, a zejména pak skutečná živá zvířata. „Našimi věrnými společníky jsou třeba fenka Kimi, ale také žabka, želva, kráva nebo třeba pštros,“ vzpomíná na natáčení cvičitelka a zároveň moderátorka Jogínků v přírodě Alžběta Vaculčiaková„Přítomnost skutečných zvířat hravost našeho cvičení skvěle dokresluje,“ dodává cvičitelka, kterou děti znají především jako Bětku.

K natáčení Jogínků v přírodě tvůrci vybrali několik půvabných míst jižní Moravy. „Holčičky a kluci se s námi přenesou například na malebný palouček uprostřed lesů v Bílovicích nad Svitavou, k vodě do drysického lomu nedaleko Vyškova, do podmanivé Podzámecké zahrady v Kroměříži či zvláštně magického prostředí kaolinového lomu v Rudici uprostřed Moravského krasu,“ zve ke sledování nových dílů režisér Pavel Šimák.

Kromě Jogínků v přírodě přináší brněnské studio České televize na obrazovky ČT :D také nové díly Hýbánek. Veselé cvičení, které zvedá děti ze židlí, se od září 2014 přihlásí každé pondělí a středu v 17:30. Populárním Záhadám Toma Wizarda pak patří pondělní odpolední čas v 15:30.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Jogínci v přírodě (3330 kB)

9. 1. 2018Zákon přátelství strýčka Archimeda. Ondřej Vetchý a Miroslav Donutil v nové komedii České televize
5. 1. 2018Dokument o nenávisti, strachu a frustraci: Svět podle Daliborka
8. 12. 2017Miroslav Vitouš – nový dokument ČT představuje jazzovou legendu
25. 10. 2017Domov můj přináší pohled do života cizinců, kteří se usadili v České republice
12. 10. 2017Cesty víry zavedou diváky ČT2 do oblasti Donbasu
18. 9. 2017Oslnil světové architekty a ovládl prostor. Nový dokument ČT připomíná Bohuslava Fuchse
5. 9. 2017Nové díly Hýbánek, Jogínků a Hopsasa!
7. 6. 2017Don Giovanni s Adamem Plachetkou na ČT art
25. 5. 2017Česká televize připomene jubileum skupiny Synkopy 61
25. 5. 2017První dáma českého animovaného filmu ve Zlíně a na ČT art

« | | 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | | » (40)