Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Střelecké probuzení proti Kanadě přišlo pozdě. Jandačův výběr bronz nezískal

Potíže se střílením gólů českého týmu pokračovaly i v souboji o bronz proti Kanadě. Když už Češi brankáře Poulina překonali, přispěchali Kanaďané s rychlou odpovědí a vypracovaný náskok si pohlídali. Závěrečné zdramatizování přišlo pozdě. Javorové listy oslavily zisk bronzu po vítězství 6:4 zejména díky dvougólovým střelcům Kellymu s Ebbettem.

Utkání Česko - Kanada
zdroj: Reuters autor: BRIAN SNYDER

Lekce z produktivity. Tak by se dala označit bitva o bronz mezi českou reprezentací a Kanadou. Zatímco Kanaďané vstřelili už v první třetině tři branky z devíti střel a celkem nastříleli šest branek z 26 pokusů, Češi se v ofenzivě trápili také v tomto utkání. Červenkovo dvojité snížení přišlo až v samotném závěru, kdy bylo o budoucích držitelích bronzových medailí rozhodnuto.

Češi tak sice přerušili střelecký půst v semifinálových a bronzových duelech na vrcholných turnajích od roku 2014, ale ani čtyři branky tentokrát k výhře nestačily. Národní tým čeká na medaili už šest let. Kanaďané tak získali po dvou zlatých medailích z Vancouveru a Soči bronz.

Ukázku nesmírné efektivity předváděli Kanaďané po celý zápas. Opět potvrdili, jaká hra je zdobí a v čem jsou nejsilnější. Příkladné byly zejména branky Kellyho a Ebbetta, dvougólových střelců, kteří se prosadili šikovnou tečí a důrazem v předbrankovém prostoru. Javorovým listům nakonec ani nevadily neproměněné samostatné úniky Ebbetta s Bourquem ve druhé třetině, které vychytal Pavel Francouz, čímž udržel české naděje na zvrat.

Na vyrovnávací branku Martina Růžičky v úvodu ale rychle odpověděl Chris Kelly a hokejisté Kanady poté zvýšili skóre až na 4:1. Situace z první třetiny se pak opakovala v prostředním dějství. Kovář sice snížil, ale s reakcí přispěchal znovu Kelly a zasadil tak další ránu do potenciálního obratu.

Rozhodčí následně neuznali Eratův gól pro postavení Zohorny v brankovišti. Francouze na druhé straně nepodpořila obrana ani u branky Wolskiho. Kanadský útočník byl na brankovišti důraznější a upravil už na 6:2. Červenkovo zdramatizování v 57. a 58. minutě pak jen zmírnilo vysokou prohru.

ČR - Kanada 4:6 (1:3, 0:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 10. M. Růžička (Červenka), 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Horák, Mozík) - 9. Ebbett (Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. D. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Howden). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Mayer - McIntyre (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 4807.

ČR: Francouz - Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Kundrátek, Jordán, O. Němec - Erat, Jan Kovář, D. Kubalík - M. Růžička, Mertl, Červenka - Radil, Koukal, T. Zohorna - Řepík, Horák, Birner. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Jaroslav Špaček a Václav Prospal.

Kanada: Poulin - Robinson, Ch. Lee, Noreau, Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery - Lapierre, O'Dell, Raymond - Kozun, D. Roy, R. Bourque - Thomas, Ebbett, Wolski - Howden, Kelly, Klinkhammer - Vey. Trenéři: Willie Desjardins, Dave King, Scott Walker a Craig Woodcroft.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články